Devin Townsend kertoo vihdoin, miten 10 miljoonaa maksava sinfonia peniksistä, vaginoista ja kuolemasta etenee

Devin Townsend ei vielä tiedä, tehdäkö The Moth -sinfoniasta Broadwaylle sopiva ooppera vai sarjakuvakirja. Jotain hyvin kryptistä on silti odotettavissa.

Devin Townsend The Moth
Devin Townsend

Metallimaailman hulluksi neroksi (tai yhdeksi heistä sadoista) tituleerattu Devin Townsend kertoi viime tammikuisessa haastattelussa, että aikoo säveltää ja äänittää sinfonian. Noiseyn jutussa Townsend kertoi, että ”ekstravagantti” sinfonia The Moth kertoo peniksistä, vaginoista ja kuolemasta. Hän arvioi teoksen sävellykseen ja äänitykseen kuluvan noin kymmenen miljoonaa dollaria.

Konseptisuunnitelma jäi hämmentämään faneja, kunnes viime kuussa Townsend nosti sen jälleen esiin. Hän julkaisi Instagramissa kuvan, missä muistutti, että oli tammikuisessa haastattelussa tosissaan.

”Protagonisti ja hänen muusansa. Yritän kasata 10 miljoonaa tehdäkseni tämän oikein. Toivottakaa onnea”, Townsend kirjoitti.

Nyt Townsend on antanut kunnollisen lausunnon The Moth -sinfoniastaan. Allmusic Magazinen haastattelussa hän kertoi, että aikoo paneutua nyt kunnolla projektiin.

Luulen, että The Moth on pohjimmiltaan ooppera. Tiedättehän, sinfoniaorkesteri, kuoro, ja teema, joka on provokatiivinen, mutta ei tarkoituksella. Olen nyt sinfonian hahmotteluvaiheessa. Mitä se on ja mitä ei, ei ole vielä määritelty. Mutta toivon, että siitä tulee jotain, minkä voisimme esittää vaikka Broadwaylla. Mutta on täysin mahdollista, että siitä tuleekin sarjakuvakirja tai graafinen novelli. Se jää nähtäväksi”, Townsend kertoi.

Vaginoita ja kuolemaa ei tällä kertaa mainita, mutta teemana on ilmeisesti miesten penisjatke-toiminta, eli machoilu ja huomionhakuinen miehisyyden todistely.

”The Moth kuvailee ihmisyyttä. Sinfonia kertoo tyypillisen miehen ongelmasta. Kun näen poliitikon sanovan groteskeja lausuntoja, mietin usein itsekseni, kuinka suuri osa siitä jorinasta on yhdistettävissä vanhempiin ja lapsuuteen. Tai ehkä heillä on vain pienet penikset. Tai ehkä he eivät ole saaneet huomiota vanhemmiltaan, joten he yrittävät nyt tavoitella sitä epätoivoisesti.”

Jäämme kauhulla ja ihastuksella odottamaan, mitä Townsendin Freud-sinfonia tulee sisältämään.