Dimitri from Paris ja muita huippu-dj:tä Suomeen ilmaiskeikoille

Nokia tuo Helsinkiin Club Lumia -konseptin, jossa Siltanen- ja Kuudes Linja -ravintoloiden yhteyteen rakennetussa klubitilassa esiintyy kuutena iltana joukko maailman tunnetuimpia dj-tähtiä. Klubi-iltoihin ei myydä lippuja, vaan tapahtumiin voi päästä ainoastaan jättämällä hakemuksen.

Kuva: Myspace/Dimitri from Paris

Ranskalainen dj Dimitri from Paris on lauantaina 10. maaliskuuta järjestettävän ensimmäisen Club Lumian pääesiintyjä. Dimitri from Paris on yksi Euroopan tunnetuimpia house-dj:tä ja Daft Punkin sekä Airin ohella yksi merkittävimpiä ja menestyneimpiä ranskalaisen uuden allon dance-artisteja. Musiikissaan niin 1970-luvun funk- ja disco-vaikutteita kuin 1950–60-lukujen elokuvamusiikkia ja pseudo-jazzia yhdistelevä dj on aiemmin esiintynyt Suomessa vain kerran vuonna 2004 Helsinki Clubilla.

Nokia toteuttaa vuoden aikana kaikkiaan kuusi Club Lumia -tapahtumaa, joissa kaikissa on ilmainen sisäänpääsy. Osa tapahtumissa esiintyvistä huippunimistä on Suomessa ensimmäistä kertaa. Club Lumialla esiintyvien artistien nimet julkistetaan aina klubi-iltojen lähestyessä. Tapahtumiin ei myydä erikseen lippuja, vaan paikan päälle voi päästä ainoastaan jättämällä hakemuksen Nokian nettisivuilla. Juhlimaan haluavilta edellytetään tietoa Club Lumian kansainvälisesti tunnetuista esiintyjistä: hakemuksessa on mukana klubi-iltojen päätähtiä koskevia kysymyksiä. Kaikki onnekkaat saavat ottaa myös avecin mukaansa tanssimaan.

Klubi-iltojen tapahtumapaikkana toimii Nokia Factory, 400 m2:n tapahtumatila, joka sijaitsee Siltanen ja Kuudes Linja -ravintoloiden yhteydessä Helsingissä. Tila on remontoitu täysin tapahtumakonseptia varten, säilyttäen kuitenkin vanhan tulitikkutehtaan omaleimaisen tunnelman. Teollisuushenkistä tilaa käytetään Club Lumia -tapahtumien lisäksi ainoastaan erikoistapahtumiin ja tilaisuuksiin, joista osa on Nokian World Design Capital 2012 Helsinki -projekteja.

Nokia järjestää Club Lumian kunniaksi Bassoradiolla 24 tunnin dj-maratonin, jossa 24 suomalaista huippuluokan dj:tä soittaa levyjä putkeen yhden vuorokauden ajan. Bassoradion Nokia Lumia 24h dj-maraton alkaa perjantaina 3.2. klo 12.00 ja päättyy lauantaina 4.2. klo 12.00. Ohjelman aikana kuuntelijoilla on mahdollisuus voittaa Nokia Lumia 800 -laitteita. Laitearvontoihin pääsee osallistumaan Basson sivustolla.