Dr. Dre rakastaa kotikaupunkiaan: lahjoittaa 10 miljoonaa Comptonin taidekeskuksen rakentamiseen – lupaa kerätä myös loput rahoista kasaan

Dre haluaa esittävien taiteiden keskuksen erityisesti nuorten käyttöön.

17.06.2017

Kotipaikkauskollisuus etenkin hip hop -maailmassa on toisinaan ihailtavaa. Räppäri-moguli Dr. Dre on kautta uransa antanut kotikaupunkinsa Comptonin näkyä musiikissaan. Nyt vanhemmilla paalupäivillään Dre näyttää arvostuksensa kaupunkia kohtaan myös teoissa.

Vanha N.W.A.-legenda Dre ilmoitti torstaina, että osallistuu Comptonin uuden esittävien taiteiden keskuksen rakentamiseen kymmenellä miljoonalla. Lisäksi räppäri kertoi keräävänsä loput puuttuvista rahoista kasaan keräyksillä ja lahjoituksilla.

Monipuolisen taidekeskuksen olisi tarkoitus valmistua vuonna 2020. Esiintymissalien lisäksi keskukseen tulee ainakin äänitys- ja opetuspuitteet.

”Tavoitteeni on tarjota lapsille ja nuorille ne tarvikkeet ja sen opin, minkä he ansaitsevat”, Dre kertoi Billboardille.

”Esittävien taiteiden keskuksesta tulee paikka nuorille, missä he voivat olla luovia niin, että se hyödyttää heidän myöhempiä opintojaan ja toivottavasti määrittelee positiivisesti heidän tulevaisuuttaan.”

Myös kaupunki on ollut kiitollinen Dren antamasta tuesta. Compton Unified Schoolin edustaja Satra Zurita kertoi räppärin lahjoitusten tärkeydestä Billboardille.

”Dren näyttämä tuki kaupungille on ollut uskomatonta jo vuosia, ja olemme todella innoissamme, että Comptoniin tulee nyt yksi maan parhaista esittävien taiteiden keskuksista.”

Dre on tehnyt paljon työtä lähialueensa näkyvyyden lisäämiseksi. Esimerkiksi maaliskuussa hän kertoi yrittävänsä saada vuoden 2024 Olympialaiset Los Angelesiin.

Yhdysvaltain länsirannikolla Los Angelesin piirikunnassa sijaitseva Compton on tunnettu köyhyydestä, jengiväkivallasta ja legendaarisista gangstaräppäreistä. N.W.A:n eli Dr. Dren, Easy-E:n, Mc Renin, Ice Cuben ja DJ Yellan lisäksi Comptonista on noussut muun muassa Kendrick Lamar, Coolio, Compton’s Most Wanted ja The Game.

Kaupunki on ollut otsikoissa myös vuonna 2015 julkaistujen Dr. Dren Compton-albumin ja Straight Outta Compton -elokuvan vuoksi.

Lisää luettavaa