Duff McKagan ja John Cale tähdittävät tulevaa Manics-levyä

27.07.2010

Manic Street Preachers julkaisee kymmenennen studiolevynsä syyskuussa.

Kuva: Sony

Walesilaisbändi Manic Street Preachers on kahminut tulevalle Postcards from a Young Man -albumilleen nimekkään vierailijakaartin. Levyllä kuullaan kulta-aikojen Guns N’ Rosesin basistia Duff McKagania, Echo & The Bunnymen -solisti Ian McCullochia sekä muun muassa The Velvet Undergroundista ja kokeellisista soololevystään tunnettua John Calea.

Bändin solisti James Dean Bradfield on kertonut NME:lle, että syyskuun 20. päivä julkaistava levy ei ole jatko-osa viime vuoden Journal for Plague Loversille, vaan luvassa on ”isoja radiohittejä.”

Basisti Nicky Wire on puolestaan kertonut, että uransa alussa Manicsien mantrana oli: ”jos sinulla on jotain sanottavaa, sinun täytyy sanoa se mahdollisimman monelle ihmiselle”, ja siihen vedoten hittilevyn tekeminen on tietoinen päätös. Wire on myös sanonut tulevan albumin kuulostavan ”Motown-heavymetalilta” ja ”Van Halenilta soittamassa The Supremesiä”.

Hämmennystä on puolestaan aiheuttanut Manicsien nettisivuillaan julkaisema postikortti, jonka mukaan tuleva levy on last shot at mass communication. Mahdollisia tietoja siitä, jääkö Postcards from a Young Man Manic Street Preachersin viimeiseksi albumiksi, kuten viestistä voisi päätellä, ei ole kuitenkaan päästetty julkisuuteen.

Levyn ensimmäinen single, yltiöpositiivisesti nimetty (It’s not War) Just the of Love julkaistaan viikkoa ennen varsinaisen levyn ilmestymistä. Voit kuitenkin kuunnella radiosta tallennetun version siitä täältä.

Lisää luettavaa