Dystooppinen cowboytarina – ensinäytössä Michael Bleun uusi video ”Lainattu Huominen”

Michael Bleun uusi video "Lainattu Huominen" Rumban ensinäytössä.

02.04.2024

Omaleimainen retromusiikin sanansaattaja Michael Bleu julkaisi hetki sitten uuden singlen Lainattu huominen. Kappale on vahvalla groovella varustettu pop-sinfonia, jossa otetaan ironisesti kantaa ihmisten toivottomiin yrityksiin pelastaa maailma. Kappale on taidokas yhdistelmä menneen ja uuden ajan poppia, R&B:tä sekä soulia. Lainattu huominen on kolmas singlejulkaisu Michael Bleun neljänneltä viralliselta studioalbumilta Futuristik Soul.

”Lainattu huominen on ehdottomasti yksi tulevan levyni tärkeimpiä kappaleita, sillä siihen kiteytyy albumin sanoma. Katsoin 1971-nimistä dokumenttisarjaa, joka pureutui sen aikaisen maailman epäkohtiin ja havahduin siihen, että minullakin on paljon kriittistä sanottavaa. Oli kyse sitten ilmastonmuutoksesta tai ylipäätään ihmisen vallanhalusta. Jossain vaiheessa huomasin, että tämä tulisi olemaan seuraavan levyni teema. Tein kappaleen esituotantovaiheessa jotain historialliasta, sillä tausta valmistui melkein kokonaan ennen sävellystä. Se loi poikkeuksellisen modernin kehikon biisille. Rakastan tehdä kappaleita, joiden rivien välissä on mustaa huumoria ja outoja vertauskuvia. Yksityiskohdat, jotka niin sovituksellisesti kuin myös lyyrisesti haastavat kuulijansa, ovat mielestäni erittäin kiinnostavia”, artisti kertoo. 

Kappaleen musiikkivideo on nyt Rumban ensinäytössä. Musiikkivideo on dystooppinen cowboy tarina, jossa folioasuun ja vanhaan happinaamariin sonnustautunut muukalainen etsii kadotettua rakastaan. Maisemat huutaa apeaa hiljaisuutta ja ihmiset tuntuvat kadonneen maailmasta. Tarinaa vie eteenpäin surumielisen päämäärätön vaellus keskellä hylättyä luontoa. Jotain hirvittävää on tapahtunut. Löytääkö mystinen hahmo etsimänsä?

”Ajatus oli saada aikaan eräänlainen ”Mad Max Pohjolassa” fiilis. Hieman ontuvan näköinen folioasu oli lähtökohta kaikelle, jonka kunnossapito muodostuikin aika hankalaksi puuhaksi. Mutta ei luovutettu. Toisena haasteena oli löytää Helsingistä paikkoja, joista välittyy visuaalisesti hylätyn maailman tunne. Missään ei saanut näkyä ketään. Musiikkivideo on sopivasti erillään biisin lyyrisestä maailmasta. Jos kappaleessa maalaillaan tiettyjä uhkakuvia siitä että maailma voi huonosti, niin musiikkivideossa pahimmatkin profetiat ovat toteutunut. Eli ollaan iso harppaus narratiivissä edellä.”

Michael Bleu on noussut viime vuosina nostalgiannälkäisten musiikinystävien suosikiksi hurmaten niin indie-musiikin, soulin kuin perinteisemmän iskelmänkin ystäviä. Bleun viimeisin single Ikuisuus toimi tunnussävelmänä Lapua 1976 -elokuvassa, joka oli viime vuoden toiseksi katsotuin kotimainen elokuva. Kappale sai myös ensiesityksensä MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa. Michael Bleu vieraili Don Johnson Big Bandin maaliskuussa 2024 julkaistulla Neutral OK -kappaleella ja hänen omilla albumeillaan on kuultu mm. Antti AutiotaSeksikästä SuklaataF:ää ja NaliaaBleun toistaiseksi suurin hitti Oi Oi nousi Radio Suomen ja Radio Suomipopin soittolistoille sekä on striimannut Spotifyssa reilusti yli puoli miljonaa kertaa.

Lisää luettavaa