EARS on Music -seminaari perehtyy K-popin saloihin: miten Gangnam Style sai yli miljardi latausta?

06.02.2013

Etelä-Korean popmusiikki nousi viime vuonna PSY:n ja Gangnam Stylen vanavedessä kansainväliseen valtavirtaan. Perjantaina Helsingissä järjestettävä seminaari perehtyy laajemmin ilmiön taustoihin ja suomalaisten ja aasialaisten tekemään musiikkiyhteistyöhön.

Kuva: SM Entertainment

Perjantaina 8. helmikuuta Helsingin Musiikkitalon auditoriossa järjestettävä EARS on Music -seminaari esittelee Aasian kiivaasti kasvavia musiikkimarkkinoita sekä aasialaisten ja suomalaisten musiikkiammattilaisten tekemää yhteistyötä.

Seminaarin puhujavieraita ovat muun muassa Universal Music Publishingin Iris Choi, joka välittää kansainvälisten biisinkirjoittajien materiaalia Koreaan. Hän on työskennellyt Aasiassa huippusuosittujen Girls’ Generation-, Shinee- ja Super Junior ‐yhtyeiden kanssa.

Paikalla ovat myös K­‐pop ­‐maailman keskeisimpien yhtiöiden JYPin ja Woollim Entertainmentin A&R­‐päällikköt Jaden Jeung ja Sungjin Park. He vaikuttavat muun muassa artistien Rain, Wonder Girls, 2PM, Infinite, Tasty ja Nell taustalla. Jaden Jeung on myös yksi K-popin vaikutusvaltaisimpia bloggareita.

Eurooppalaisten artistien suosiosta Aasiassa ovat kertomassa Japanissa PR:ää länsimaisille artisteille tuottavan Yikes Corporationin toimitusjohtaja Benny Rubin sekä Kiinan merkittävimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvan Midi‐festivaalin kansainvälinen päällikkö, Kiinan isoimman englanninkielisen rock‐verkkomedian perustaja Yang Yu.

Suomalaisista vieraista puhumassa ovat Aasian markkinoille useita kappaleita myyneen musiikkikustantamo Elements Musicin toimitusjohtaja Tommi Tuomainen ja tuottaja-­biisinkirjoittaja Risto Asikainen.

Tapahtuman kotimaiset puhujavieraat esittelevät erityisesti suomalaisten biisintekijöiden Aasiaan tekemää työtä. Suomalaisten biisinikkarien kappaleita on ollut muun muassa K‐pop ­‐suuruuksien Shineen, Girls’ Generationin ja Super Juniorin albumeilla, joista useimmat ovat nousseet Aasian albumilistojen kärkeen.

Esimerkiksi Mikko Tammisen Jolin Tsai -­yhtyeelle kirjoittama biisi Fantasy nousi syksyllä listaykköseksi Taiwanissa sekä KARA-bändille sävelletty Electric Boy Japanin ykkössijalle. Aasiassa on julkaistu Tammisen lisäksi Risto Asikaisen, Samuli Laihon ja Jaakko Salovaaran kappaleita.

Seminaari on osa aasialaisten kulttuurialojen ilmiöitä esittelevää uutta kansainvälistä Europe-­Asia Roundtable Sessions (EARS) -tapahtumasarjaa. Seminaari järjestetään yhteistyössä Music Finlandin ja Taideyliopiston Sibelius‐Akatemian kanssa.

Perjatain seminaari järjestetään klo 13.30-­18.00, ja tapahtuman 15 euroa maksavan sisäänpääsylipun voi ostaa täältä.

Lisää luettavaa