Edorfin muistolle – lähipiiri yhdisti voimansa ja teki edesmenneelle räppärille musiikkivideon

Kappale Muukalainen enteilee myöhemmin kesällä julkaistavaa kokonaista albumia.

Viime vuonna, tarkalleen ottaen maaliskuun viimeisenä päivänä, saimme kuulla surullisen uutisen. Rap-artisti sekä rapin suomenmestari Edorf, oikealta nimeltään Erik Ingebrigtsen oli menehtynyt. Edorf sairastui syöpään vuonna 2012 ja kamppaili sairautta vastaan noin kolmen vuoden ajan. Yksi keskeinen taistelukeino oli musiikki, jota artisti työsti viimeisinä elinvuosinaan paljon.

Eilen Monsp Records julkaisi Edorfin kappaleen Muukalainen, joka on ensimmäinen single myöhemmin tänä kesänä postuumisti julkaistavalta Edorfin toiselta albumilta Varjojen piiri. Kappaleeseen on tehty talkoovoimin yli yhdeksän minuutin mittainen musiikkivideo, jossa esiintyy myös rap-artisti itse.

”Kun Erikin diagnoosi synkistyi 2014, pyysi hän minua, Tarmo Lehtosaloa ja Kalle Pakasta suunnittelemaan videon hänen viimeiselle soololevylleen. Erikin toiveena oli, että video toteutettaisiin hänen ystäviensä ja läheistensä yhteistyönä”, kertoo musiikkivideon ohjaaja Sami Maununen Monspin Facebook-sivuille jaetun musiikkivideolinkin yhteydessä.

Monspin Facebook-sivuilta voi lukea tarkemmin tarinasta musiikkivideon takaa.