Eevil Stöö ilmoittaa ottavansa vauva-askelia, vaikka uusi levy on täysin suvereeni taidonnäyte

Uutta Eevil Stöötä.

Youtube

Eevil Stöö on julkaissut uuden levyn, Marsipan Wave on artistin seitsemäs sooloalbumi. Edellinen albumi ilmestyi viime vuonna, joten räppäri on pysynyt aktiivisena.

Kenties uuden Röpi Marsipaani -alter egon käyttö on virkistänyt artisia, sillä riimivihko on saanut kyytiä kynästä ja biitit ovat todella laadukkaita, sekä hallitun yhtenäisiä. Vaikka soundi onkin soul-sampleineen ajatonta, niin kuten Stöön musiikissa yleensä, nytkin kuulee myös uusia tuulia.

Marsipan Waven soundimaailmasta ja jostain määrin myös räppäyksistä tulee mieleen albumilla namederopattu Action Bronson ja Griselda-artisteja, kuten Benny The Butcher ja Westside Gunn.

Riimit ovat taatun tuttua Stöötä. Riimitukea Stöö on albumille saanut Kalle Kinokselta, huipputulokas Pessalta ja JV:ltä. Biisejä albumilla on 13.

Tunnelma albumilla on vapautunut ja huokuu räppäämisen iloa. Vaikka pilke pysyy silmäkulmassa, niin myös yhteiskunnallisia teemoja käsitellään albumilla ohimennen. Suorittaminen on suveriinia ja Stöö ihastuttaa biisi biisiltä terävänä pysyvänä riimikynällään.

Katso Iiro Kuosmasen ohjaama Vauva-askelii-video alta. Kappaleella kuullaan biitin vaihdos, joka antaa hyvän kuvan koko albumin meiningistä. Koko levy löytyy suoratoistopalveluista.