”Ei kaikki massit kuulu Juha Tapiolle” – Eevil Stöö haikeana herkällä uutuusvideolla

Donitsia kylpyammeessa ja puhelu Tyra Banksille.

Kirmo Ekholm

Eevil Stöö ja Koksu Koo julkaisivat viime viikolla kaksi uutta singleä 21 Savage ja Kaksijäinen. Nyt jälkimmäisestä saadaan video ja se on ihastuttava asia, koska kyseessä on Stöö-näkökulmasta poikkeuksellinen kappale. Biisin voisi melkopitkin hampain luokitella jopa rnb-kappaleeksi ja innostutaanpa kertosäkeessä jopa laulamaan, mitä nyt autotunen avustuksella.

Kappale itsessään hyppää syvälle Stöösnin syvimpään olemukseen. Mikäli olet elämässäsi hairahtunut Eevil Stöön kulkemille poluille, niin saatat löytää itsesi keskeltä tuttuja tarinoita. Mikäli et ole, niin nyt kannattaa pistää hiihtopipo syvälle päähän ja tutustua Stöön tarjontaan, tällöin kappaleen kaikki koukut avautuvat paljon helpommin.

Kappaleella ja videolla Stöö hyödyntää monia vanhoja heittojaan. Esimerkiksi heti ensimmäisen säkeistön alussa kuullaan tuttuja tarinoita: ”Stöö kuuntelee yksin himassa, kun iPhone nelonen ei soi”.

Tämä viittaa tietysti kappaleen ensimmäiseen osaan Yksijäinen. Tuolloin tosin oli kyseessä Motorola, joten nyt on vaihdettu iPhoneen. Stöö on ollut uudelle mobiililleen uskollinen ennenkin ja myös Pulappaa-kappaleella oli iPhone 4 läsnä: ”Tsiigaa Stöön kelloa, iPhone nelonen. Stöö poseeraa kameraan, iPhone vitonen.”

Mielenkiintoisena yksityiskohtana videolla on puhelu Tyra Banksin kanssa, vaikka huippumallia ei mainita biisissä sanallakaan. Huippumalli Tyra Banks on kuitenkin tuttu hahmo Stöön aiemmasta tuotannosta, joten jälleen Stöö tarjoilee yksityiskohtia.

Eevil Stöö myös ensimmäisiä kertoja potee tuskaa musiikkibisneksen syövereissä, siitäkin huolimatta että broccolia löytyy. Stöö räppää, että Teoston pitää auttaa, eihän kaikki rahat kuulu Juha Tapiolle. Heti perään Stöö muistuttaa, että myös hänen pitää syödä ja onhan hänellä, tottakai, kallis maku.

Populaarikulttuuriviittauksia ei myöskään unohdeta, kun Stöö leikittelee South Park -teemalla. Stöö räppää, miten hänen suosikkinsa South Parkista ei ole Cartman, vaan K-Rino. Tällä Stöö viittaa South Park Coalition riveissä räppäävään K-Rinoon, jolla ei siis ole tekemistä animaatiosarjan kanssa.

Katso Lari Tarvaisen ohjaama Kaksijäinen-video alta.