”Ei uponnut hyvin kohderyhmääni eli iäkkäämpiin suomalaisnaisiin” – uutta musiikkia Suomen edm-vientivaltilta

Yotto julkaisi toisen singlen oman levymerkkinsä alla.

Youtube

Yotto, oikealta nimeltään Otto Yliperttula, viettää valtaosan ajastaan maailmaa kiertämällä. Syyskiertue pitää hänet tien päällä Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

Yotto on keikkaillut Coachellassa ja Tomorrowlandissa ja kiertänyt miltei kaikki maailman tärkeimmät elektronisen musiikin klubit ja tapahtumat.

Hänen viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Hyperfall meni Billboardin elektronisen musiikin albumilistan ykköseksi. Remix-versioita häneltä ovat tilanneet artistit, kuten Coldplay, Gorillaz ja Röyksopp, viimeisimpänä hiljattain julkaistu remiksaus Diplon ja Tove Lon kappaleesta Win Win.

Heinäkuussa Yotto lanseerasi oman levymerkin Odd One Out. Tänään hän julkaisi toisen singlen lafkansa alla. Nova ei ole ehkä aivan ”perinteisintä yottoa” eli melankolista deep housea, mutta melodinen ja energinen teknoviisu on kotonaan klubien hämärillä tanssilattioilla. Yotto kertoo kappaleesta omaan humoristiseen tyyliinsä:

”Odd One Outin toinen julkaisu jatkaa galaktista eläintarhateemaa. Biisin nimi oli alun perin Ass Horn Track. Se ei uponnut hyvin kohderyhmääni eli iäkkäämpiin suomalaisnaisiin, joten nimi vaihdettiin Novaksi. Minä tykkään siitä, toivottavasti sinäkin.”

Novasta julkaistiin sekä 4- että 8-minuuttiset versiot. Kuuntele alta.