Einstürzende Neubauten Suomeen lokakuussa

15.06.2010

Saksalaista legendayhtyettä kuullaan 30-vuotisjuhlakiertueellaan vain Tampereella – mutta kahden erilaisen esityksen edestä.

Kuva: Thomas Rabsch

Saksalainen kokeellisen musiikin pioneeriyhtye Einstürzende Neubauten esiintyy kotisivunsa mukaan Tampereen Klubilla ja Pakkahuoneella 20. ja 21. päivä lokakuuta. Keikka on osa bändin 30-vuotisjuhlakiertuetta.

Myös Nick Cave & The Bad Seedsista tutun Blixa Bargeldin johtama yhtye esiintyy juhlakiertueensa vuoksi poikkeavasti kahtena päivänä. Ensin lokakuun 20. päivänä on vuorossa Klubilla An Evening with Einstürzende Neubauten -tilaisuus. Kolmesta osasta koostuvaan iltaan sisältyy elokuvia ja installaatioita sekä lyhyt konsertti, jossa yhtye soittaa harvinaista materiaalia, jota ei joko ole kuultu koskaan ennen livenä samassa muodossa tai viimeisestä soittokerrasta on huomattavan pitkä aika.

Seuraavana päivänä 21. lokakuuta yhtye siirtyy seinän taakse Pakkahuoneelle, jossa on kuullaan normaali keikka – ainakin Einstrürzende Neubautenin mittapuulla.

Berliinissä vuonna 1980 perustettu Einstürzende Neubauten on yksi maailman arvostetuimmista industrial-yhtyeistä. Yhtye muun muassa sekoittaa musiikissaan työkaluilla ja -koneilla sekä romumetallista tehdyillä soittimilla luotua melua sekä perinteisiä bändisoittimia.

Muun muassa Nine Inch Nailsin ja Depeche Moden kaltaiset suurnimet ovat nimenneet Einstürzende Neubautenin yhdeksi vaikuttajistaan.

Lisätietoa lipunmyynnistä ynnä muusta olennaisesta kerrotaan, kun keikkajärjestäjä lähettää virallisen tiedotteen aiheesta.

Lisää luettavaa