Elastinen ja Gettomasa yhdistivät voimansa – ”Hip-hop voi hyvin, kun me ollaan elos”

Mähän Sanoin, sanoivat Elastinen ja Gettomasa.

Elastinen (vas.) ja Gettomasa.

Elastinen on yksi suomiräpin pioneereista. Gettomasa on nykyisen sukupolven tähti, joka vannoo ettei tee kompromisseja, vaan tekee uransa sillä mitä rakastaa, eli räpillä.

Joten paperilla on varsin herkullista, miltä Fintelligensin esikuvikseen luokitellut Gettomasa ja Elastinen kuulostavat yhdessä. Mähän sanoin -kappaleen tuotannosta vastaa juuri Gettomasan taustoilta tuttu Ruuben.

Kyseessä on selkä selkää vasten -tyyppinen rap-kappale, jolla Elastinen muistuttaa pioneeriasemastaan ja uran varrella saavutetuista asioista – myös maallisista. Parhaimmillaan yhdessä lauseessa:

”Sä kuuntelet nyt kotimaista neroo, mä otin kalleinta viinii, vaikken maista eroo”

Biisillä Elastinen räppää Gettomasan olevan hänen kanssaan samalla viivalla:

”Hip-hop voi hyvin, kun me ollaan elos, Masa”

Gettomasa omassa säkeistössään ottaa kirjaimellisesti pallon vastaan Elastiselta, mutta ei toki unohda muistuttaa omista suorituksistaan:

”Koulus ope vinku viimeistä päivää, mut nyt junnut opettelee mun riimeistä äikkää.”

Tällä Gettomasa viittaa MTV:n haastattelussa kertomaansa asiaan, että hänen Johtotähti-kappaleen sanoitus halutaan painaa yläasteen äidinkielen kirjaan.

Gettomasalta kuullaan lisääkin viittauksia koulumaailman, tässä tapauksessa kemiantunteihin, kun hän räppää kuinka silmät meni kultaa ja platinaa, kun Silmät -kappale meni kultaa ja platinaa.

Lisäksi aiemmin mainittu pallo ponnahtaa kuvioihin uudelleen, kun Gettomasa kertoo pelanneensa Eero Markkasen kanssa koripalloa.

Kappale ei aihepiireiltään yllättänyt, Elastisen ja Gettomasan yhteistyön osasi odottaa olevan vanhan liiton räppiflexausta.  Toki niin biisillä myös tiedotetaan:

”Tää ei oo räppii, tää on vaan flexaamista musan kaa”.

Merkille pantavaa on, että molemmat räppäävät versensä tavalliseen flow’hun verratessa tarkoituksellisesti laiskemmin. Biitti rullaa ja räppäys kuulostaa vaivattomalta, joten silloin jälki on tätä. Se on helppoa, kun sen osaa.

Katso Taito Kawatan ohjaama video alta.