Elmerin debyyttisingle ennakossa Rumbassa – suositellaan Litku Klemetin, Tundramatiksin, Tehosekoittimen ja Pekka Strengin ystäville

Elmerin single ennakossa Rumbassa.

Iivo Korhonen

Omien sanojensa mukaan ”nynnyrockia” esittävä Elmeri julkaisee debyyttisinglensä Pikajuna Valhallaan tämän viikon perjantaina 23. lokakuuta. Kappale on ensimmäinen single alkuvuonna 2021 julkaistavalta ep:ltä.

Kappale on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumban sivuilla.

Musiikkinsa vertailukohdiksi Elmeri mainitsee muun muassa Litku Klemetin, Tundramatiksin, Tehosekoittimen ja vaikkapa Pekka Strengin. Näistä viimeisintä Elmeri fanittaa ns. täysillä.

Elmeri itse kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Voi laulaa tosi hämyisistä jutuista kuten Valhallan pikajunasta, kirjoittaa rakkauslaulun kumppanille tai sit voi laulaa vaikka kivasta kahvikupista. En näe mitään sääntöjä tai rajoituksia. Voi olla kuinka cooli tai nolo tahansa, se on se juttu miks teen musaa ja se on se, mitä haluan mun musiikilla ilmaista; kaikki mitä meille tapahtuu on tärkeetä ja laulun arvoista”, Elmeri kertoo ja jatkaa:

”Isoja vaikuttajia on amerikkalainen edesmennyt kitaralegenda John Fahey, joka sytyttää periksi antamattomalla omaleimaisuudellaan musiikin ja kaiken muunkin suhteen. Myös Pekka Streng on aina ollut mulle suuri ihailun kohde. Lauluista paistaa sellainen tarinoita, luontoa ja elämää yleensä arvostava asenne ja aina on pilkettä silmäkulmassa.”

Tulevan ep:n toinen single Juulia julkaistaan 27. marraskuuta.

Kuuntele ensimmäinen single alta.