Eminem henkevissä tunnelmissa Yelawolfin uutuusvideolla – myös grimen seuraavalta supertähdeltä uusi video

Eminem
Interscope

Eminemin Shade Recordsilla levyttävä Alabamalainen räppäri Yelawolf julkaisi viime viikolla uuden levynsä Love Story. Esimerkiksi Let’s Roll -kappaleesta tunnetun räppärin uudella levyllä kuullaan puheen sijaan enemmän Kid Rockin mieleen tuovaa laulua.

Jopa 18 raitaa sisältävän Love Storyn ennakkoon odotetuin kappale Best Friend on saanut nyt musiikkivideon. Levyn ainoasta vierailusta vastaava Eminem on kappaleessa jälleen kovassa vireessä.

Raamattuvyöhykettä edustava Yelawolf on vahvasti Jumalan kämmenellä ja puhuu rankoista muistoistaan. Toki Eminemkin ehtii heittää omat rukouksensa ja Gandhi-viittauksensa, ja samaan hengenvetoon veijari tiedottaa olevansa rapin Iggy Pop. Oman osuutensa saavat myös ysärillä kuolleet 2Pac ja Notorious Big sekä vuonna 2006 kuollut Eminemin oma best friend eli räppäri Proof.

Viikonloppuna ilmestyi eräs toinenkin merkittävä musiikkivideo, kun Jenkeissä musiikkipiirit sekaisin saanut englantilainen Skepta julkisti uusimman singlensä Shutdownin videon. Hetken nukuksissa olleen grime-genren henkiin herättänyt Skepta pyörii videolla kokovalkoisissa lontoolaisessa lähiössä ja vie kuulijan keskimääräistä agressiivisempiin tunnelmiin.

Drakenkin hypettämä ja Kanyen kanssa Brit Awardsissa lavalla heilunut Skepta on kovaa vauhtia tuomassa grimen ihmeitä myös yhdysvaltoihin. Jos huhutut vierailut Draken kanssa tulee toteutumaan, saattaa rapmusiikin uusi suunta olla tässä. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta. Skeptan ehtii nähdä kunnon ”before it was cool” -hengessä elokuussa Flow’ssa, ja onhan siellä mukana myös grimen vanhempi eräkoira Wiley. Katso video alta.