”En voi uskoa, miten joku niin suuri ja kuuluisa oli niin rohkea” – Apple Music juhlistaa Pride-viikkoa George Michael -covereilla

Yhdeksän LGBTQ+-artistia osoitti kunniaa George Michaelille tekemällä uusia versioita tämän biiseistä.

29.06.2022

Apple Music -palvelu on valmistautunut Pride-viikkoon julkaisemalla mittavan kokoelman asiaankuuluvia soittolistoja. Pride-teemaisilta listoilta löytyy musiikkia muun muassa asialle vihkiytyneiltä artisteilta ja eri vuosikymmenten mukaan jaoteltuna.

Eräällä soittolistalla eri artistit esittävät omia versioitaan Wham-yhtyeestä ja sittemmin soolouraltaan tunnetun George Michaelin tuotannosta. Laulaja puolusti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia elinaikanaan aktiivisesti ja lahjoitti rahaa hiv- ja aids-hyväntekeväisyysjärjestöille. Michael tuli kaapista vuonna 1998 ja oli siitä lähtien avoin suhteistaan. Hän kuoli vuonna 2016.

”Hän kokeili aina uusia asioita, otti riskejä ja oli häpeilemättä oma itsensä”, kommentoi Years & Years -yhtyeen Olly Alexander, joka coveroi Michaelin Outside-kappaletta.

Apple Music pyysi yhdeksää LGBTQ+-artistia mukaan projektiin, joka toteutettiin pitkälti Alexanderin kommentin hengessä.

”Tämän biisin äänittäminen on ollut hämmästyttävää, sillä se kertoo samoista asioista, jotka ovat ajankohtaisia nyt – ja se kappale ilmestyi sentään vuonna 1990. Juuri sitä George teki aina. En voi uskoa, miten joku niin suuri ja kuuluisa oli niin rohkea”, kommentoi Michaelin Praying for Time -kappaleesta oman versionsa tehnyt laulaja-lauluntekijä Self Esteem.

Edellä mainittujen lisäksi projektissa ovat mukana pitkän linjan tekijä Billy Porter, brittiläinen indierock-yhtye Pale Waves, laulaja-lauluntekijä Mnek, muun muassa r&b:tä ja gospelia yhdistelevä Serpentwithfeet, soul- ja r&b-artisti Tiana Major9, You Are the Reason -hitistään tunnettu Calum Scott ja Scissor Sisters -laulaja Jake Shears.

Kappaleet ovat tällä hetkellä kuunneltavissa yksinoikeudella Apple Music -palvelussa. Alla olevasta upotteesta voit kuunnella pätkiä biiseistä myös ilman tilausta. Soittolistan kuvauksesta löytyvät myös jokaisen artistin kommentit kappalevalinnoista.

Lisää luettavaa