Ensi viikolla Suomea kiertävä Graham Bonnet kertoo uuden levynsä olevan ”menneisyyden mestariteosten tasoinen”

01.02.2017

Rainbow’sta, Michael Schenker Groupista ja omasta Alcatrazz-bändistään tuttu Graham Bonnet on varsin ahkera Suomen kävijä. Laulaja on vieraillut maassamme muun muassa toisen Rainbow-solistin Joe Lynn Turnerin kanssa ja tehnyt keikkoja Yöstä tuttujen Jukka Lewisin ja Daffy Terävän kanssa.

Bonnetin tie on kulkenut 1960-luvun loppuvuosilta alkaneen uran aikana bändistä ja hankkeesta toiseen, mutta tällä hetkellä hänellä on jälleen takanaan vakiintuneelta vaikuttava taustabändi. Kyseinen Graham Bonnet Band julkaisi viime vuoden marraskuussa komean The Book -albumin ja ensi viikolla yhtye palaa vajaan vuoden tauon jälkeen Suomeen kolmelle keikalle.

Uuden vuosituhannen puolella Bonnet on keskittynyt lähinnä keikkailuun ja vierailuprojekteihin. Viimeisin ennen The Bookia ilmestynyt varsinainen Graham Bonnet -kokopitkä on vuoden 1999 sooloalbumi The Day I Went Mad.

”Pitkän julkaisutauon vuoksi tiesin, että minun pitää palata siihen tyyliin, jota Rainbow, MSG ja Alcatrazz edustivat. Levyn piti olla laadultaan menneisyyden mestariteosten tasoinen”, Bonnet kertoo.

Nykyisen keikkasetin perusrunko rakentuu silti vuosikymmenten takaisten klassikoiden varaan ja Suomenkin keikoilla kuultaneen ainakin Rainbow’n tunnetuksi tekemät Since You Been Gone ja All Night Long ja sekä Alcatrazzin God Blessed Video.

”Soitamme kyllä The Bookilta kappaleet Rider ja Into the Night. Uskon, että lisäämme levyn kappaleita settiin sitä mukaa, kun ihmiset alkavat tuntea niitä enemmän. Levyn vastaanotto on ollut hieno. Mutta täytyy sanoa, että nautin kaikkien kappaleideni esittämisestä keikoilla.”

Bassoa Bonnetin bändissä soittaa hänen tyttöystävänsä Beth-Ami Heavenstone. Uteluihin työ- ja rakkaussuhteen erossa pitämisen mahdollisesta vaikeudesta mies vastaa lyhytsanaisen lakonisesti.

”Se ei ole ongelma.”

”Bändini on nyt tiivis ryhmä ja kaikki osallistuivat The Bookin taiteelliseen prosessiin. Varsinkin kitaristini Conrado Pesitano otti suuren roolin tuottajana ja säveltäjänä sekä monissa muissa tehtävissä, joita levyn tekemiseen aina liittyy.”
 

Graham Bonnet Band + Wishing Well:
8.2.2017 The Circus, Helsinki
9.2.2017 Klubi, Tampere
10.2.2017 House Of Rock, Kouvola

 

Lisää luettavaa