Eppu Normaali -yhtyeen perustajajäseniin kuuluneelle Mikko Saarelalle perustetaan muistometsä

Kaunis ajatus.

Luonnonperintösäätiö ja Ylöjärven kaupunki ostivat tammikuussa metsäalueetta Ylöjärveltä. Eppu Normaali -yhtyeen perustajajäseniin kuuluneelle Mikko Saarelalle perustetaan muistometsä, joka sijaitsee Mastosvuorella Asuntilan pohjoispuolella, muutama kilometri keskustasta koilliseen.

Ajatus muistometsän perustamisesta syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken. Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiön kautta keräyksen, jonka alkupääoma saatiin keväällä 2019 pidetystä muistokonsertista, jossa esiintyi muun muassa Eppu Normaali.

Saarelan muistometsän koko on reilu 14 hehtaaria, ja yhdessä viereisen suojelualueen kanssa se muodostaa noin 25 hehtaarin suojellun kokonaisuuden. Maastonmuodot vaihtelevat kallioista niiden välisiin notkelmiin ja pieniin laaksoihin.

Mikko Saarela (1958-2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä. Saarela kuului yhtyeen perustajiin ja yhtyeen nimi oli Saarelan ehdotus. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin innokkaana luonnonystävänä.