Eräs 1990-luvun tunnetuimmista jättihiteistä syntyi sattumalta kuntosalin pukuhuoneessa: ”Madonna halusi sen jälkeen harrastaa seksiä kanssani”

Right Said Fred -yhtyeen I’m Too Sexy julkaistiin vuonna 1992. Se nousi välittömästi jättihitiksi, ja on eräs 1990-luvun tunnetuimpia kappaleita.

The Guardianin haastattelussa yhtyeen laulaja ja biisin tehnyt Richard Fairbrass kertoi, miten biisi syntyi täysin sattumalta. Richard ja hänen veljensä Fred pyörittivät tuolloin kuntosalia, missä veljekset näkivät päivittäin kuntosalikävijöitä poseeraamassa peilin edessä.

Eräänä kuumana päivänä Richard poseerasi itsekin peilin edessä riisuen samalla paitansa ja alkoi lauleskella kappaleen sanoja: ”I’m too sexy for my shirt…”

Veljeksillä oli mielessä bassolinja, jonka he olivat nauhoittaneet jo aiemmin. Kun muut ihmiset kuulivat Richardin lauleskelua peilin edessä, he kaikki rävähtivät nauruun. Veljekset aavistelivat, että heillä on kappaleen ainekset kasassa.

Veljekset kirjoittivat kappaleen sanoja kuukauden päivät, ja nappasivat yhtyeelleen nimen vanhasta Bernand Cribbinsin hitistä. Radio 1 -radiokanavan Simon Bates otti kappaleen ohjelmaansa, ja hommat lähtivät vyörymään lumipallon lailla. Eräs trendikäs miamilainen DJ otti kappaleen mukaan kotimaahansa vierailtuaan Euroopassa, ja biisi nousi vastoin kaikkien odotuksia listaykköseksi myös Amerikassa.

”Kun biisi lävähti ykkösijalle USA:ssa, Madonna kertoi haluavansa harrastaa seksiä kanssani. En koskaan tavannut häntä, mutta ainakin hänellä on hyvä maku”, Richard kertoo haastattelussa.

Harva muuen tietää, ettei Right Said Fred ilaantunut musiikkitaivaalle mitekään tyhjästä. Richard ja hänen veljensä Fred olivat tehneet musiikkia jo vuodesta 1977 lähtien, ja aikoinaan he lämmittelivät erästäkin Joy Division -yhtyettä legendaarisessa Factoryssa. Nuorempana Richard työskenteli Mick Jaggerin kanssa ja esiintyi kolmella David Bowien videolla, kun taas hänen veljensä soitti kitaraa Bob Dylanin kanssa elokuvassa Hearts of Fire.