Eräs 2000-luvun rankimmista elokuvista saapuu tv-sarjana – leffan raju tappelukohtaus ja etenkin loppukäänne nosti sen ilmiöksi

Oldboysta tulee tv-sarja.

18.04.2024

Lionsgate Television ilmoitti keskiviikkona tuottavansa uutta tv-sarjaa. Sarja perustuu korealaisen Park-chan Wookin klassikkoelokuvaan Oldboy.

Oldboy ilmestyi vuonna 2003, ja se nostatti tuolloin melkoisen kohun väkivallallaan. Elokuvassa Dae-su Oh (uskomattoman roolisuorituksen tekevä Choi Min-sik) herää kotitekoisesta vankisellistä, missä viettää 15 vuotta tietämättä, miksi sinne on joutunut. Elokuvan nähneet muistavat varmasti sen loppukohtauksen ja juonenkäänteen, joka on tänäkin päivänä melkoisen vaikuttavaa katsottavaa. Myös leffasta löytyvä yhden oton tappelukohtaus kuuluu tätä nykyä elokuvahistorian kaanoniin. Leffasta tehtiin Hollywood-versio vuonna 2013 Spike Leen toimesta.

Elokuva perustui löyhästi kahdeksanosaiseen Garon Tsuchiyan ja Nobuaki Minegishin tekemään manga-sarjakuvaan.Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon tuleva sarja ottaa vaikutteita mangasta, vai perustuuko se täysin elokuvaan.

Lisää luettavaa