Etsintä on ohi – Olarin Panimo muuttaa Helsingin Konepajalle

Olarilaista, totta kai.

30.05.2024

Olarin Panimo muuttaa toimitiloistaan Espoosta kesän aikana, sillä nykyinen rakennus puretaan toimistotilojen tieltä.

Nyt panimo kertoo tiedotteessa, että se on löytänyt sopivat uudet tilat Vallilan Konepajalta. Nimensä mukaisesti espoolaisen panimon fokus on kuitenkin pysynyt Olarin lähimaastossa. Panimo on voittanut kaksivaiheisen haun, jolla Espoo etsi suunnitteluvarauksen saajaa Niittykummun paloaseman kiinteistölle.

Tiedotteessa Olarin Panimolta kerrotaan, että Niittykummun paloasema on ollut heidän kiikarissa jo siitä lähtien, kun tieto paloasematoiminnan siirtymisestä tuli muutamia vuosia sitten. Niittykummun paloasemalle panimo suunnittelee tuotantolaitoksen lisäksi 200 asiakaspaikan ravintolaa, 50 asiakaspaikan taproomia, näille 200- ja 100-paikkaiset terassit sekä hotellitoimintaa. Päätös vaatii asemakaavamuutoksen, rakennusluvan sekä peruskorjauksen, joten panimo- ja ravintolatoiminta voisivat alkaa siellä aikaisintaan vuoden 2026 loppupuolella. Ihan heti Olarin Panimo ei siis Niittykummun paloasemalle muuta.

Sitä ennen Olarin Panimon seuraava osoite on kuitenkin Vallilan Konepajan alueella. Konepajalle aukeaa kesäkuussa taproom ja terassi panimolaitteiston seuratessa kuukautta myöhemmin perässä. Vallilan Konepajalle on tulossa 150 asiakaspaikkaa sisälle sekä 200 paikan terassi ulos. Terassille tulee biljardi- ja pingispöydät sekä dartstaulu asiakkaiden käyttöön.

”Konepajan alue on erinomainen Olarin Panimolle: sijainti on keskeinen ja hyvin saavutettavissa, alue on sopivan rosoinen ja omaperäinen sekä siellä on jo ennestään meidän henkistä toimeliaisuutta”, sanoo Olarin Panimon edustaja Tommi Koistinen.

Paikan avajaisia juhlitaan lauantaina 8.6.2024, jolloin alueella juhlitaan Konepaja Festivalia.

Lisää luettavaa