Eurosonic: Tanskalaiset osaavat tanssittaa

14.01.2011

Vinnie Whota ei ole suotta sanottu sensaatioksi. Kymmenen tai 50 vuotta sitten Thee Attacksista olisi voitu sanoa samaa. 

Teksti: Marko Ylitalo
Eurosonic Noorderslaag 12.–15.1.2011
Groningen, Hollanti

Junamatkalla Amsterdamista Groningeniin Fimicin edustaja ylistää vauvalehmiä, nappikuulokkeitaan, norjalaista Susanne Sundforia sekä tanskalaista Vinnie Whota. Niistä jälkimmäisin on kohonnut kotimaassaan elektropop-sensaatioksi.

Vinnie Whon tähänastiset singlejulkaisut What You Got Is Mine ja Remedy ovat nousseet radiohiteiksi, ja livenäkin 6–8-henkisen ryhmän musiikki kuulosti erittäin tanssittavalta ja helposti lähestyttävältä.

Vastaanotosta päätellen kööpenhaminalaisen Niels Bagge Hansenin johtama yhtye valloitti myös kansainvälisen yleisön. Laulajan mukaan torstai-iltana Muziekschoolissa soitettu keikka oli heidän onnistunein Eurosonic-esiintymisensä siihen mennessä. Kahta edellistä näkemättä ei voi vastaankaan väittää. Eikä siihen ole syytäkään.

Monipuolisuudestaan huolimatta kokoonpanon paletti pysyi kasassa alusta loppuun ja Vinnie Whon iloksi sitä oli todistamassa täysi salillinen kuulijoita päinvastoin kuin esimerkiksi vajaata kolmea tuntia aikaisemmin samassa paikassa esiintynyttä Ebba-voittajaa Saint Luta.

Täten Fimicissä ammattitaito venyy todistetusti suomalaisen musiikin lisäksi myös ulkomaiseen.

Thee Attacks

Thee Attacksin hyökkäys taitaa tulla liian myöhään.

Toinen torstai-iltana esiintynyt kööpenhaminalaisakti oli Thee Attacks, joka olisi ollut sensaation synnyttäjä vuosituhannen vaihteessa autotalli-hypen hehkuessa kuumimmillaan. Erittäin energistä garage-mod-rockia The Hivesin ja The Kinksin hengessä soittanut nelikko esiintyi musiikkityylinsä vaatimusten mukaisesti anteeksi pyytelemättä.

Kukkoilu oli viihdyttävää seurattavaa, vaikka siinä ei mitään ennennäkemätöntä ollutkaan. Omassa genressään Thee Attacks osoittautui mitä mainioimmaksi samoin kuin monona nauhoitettu That’s Mister Attack To You -debyyttialbumi viime vuonna.

MySpace: Vinne Who
MySpace: Thee Attacks

Lisää luettavaa