Eyehategod-keulakuva palasi keikkalavoille vakavan leikkauksen jälkeen

16.04.2017

Louisianan sludgesuuruuksiin kuuluvan Eyehategodin laulaja Mike IX Williams palasi kunniakkaasti keikkalavoille joulukuisen maksansiirtoleikkauksen jälkeen.

Hän esiintyi yhtyeensä kanssa ensimmäistä kertaa vuoteen Berserker Fest -festivaalilla Michiganissa perjantaina. Fanin kuvaaman tallenteen keikasta voit katsoa jutun alta.

Williamsin terveydentilan erittäin heikosta kunnosta uutisoitiin Rumbassa viime marraskuussa. Leikkauskulujen kattamiseksi järjestettiin joukkorahoituskampanja, joka pääsi yli 50 000 dollarin tavoitteeseensa kannattajien avulla.

Williams kertoo kokeneensa todella oudoksi sen, että Phil Anselmo (Pantera, Down) ja Randy Blythe (Lamb of God) tuurasivat häntä toipumisen ajan keikoilla. Molemmat laulajat olivat kuitenkin Williamsin itsensä valitsemia:

”Tämä on minun bändini, ja olin paikalla tai en, haluan olla mukana. Bändi tulee aina olemaan osa minua. Joten, kun sain tietää että olin auttamattomasti liian sairas, olimme tehneet jo muutamia keikkoja Philipin kans ja otimme Randyn tekemään pari keikkaa lisää. En yksinkertaisesti halunnut perua keikkoja ja pettää ihmisten odotuksia. Ainakin he saivat nähdä Eyehategodin, vaikkakin se oli hieman eri versio bändistä. Tämä on vain yksi osa vallitsevaa tilannetta. Ikäviä asioita tapahtuu. Halusin bändin jatkavan. Oli hullua ja outoa katsoa kun joku muu oli paikallani lavalla, mutta se kuuluu asiaan ja on vain yksi luku tämän kummallisen bändin tarinassa, se on elämää.”

Eyehategod jatkaa kiertämistä vuonna 2014 ilmestyneen, puolitoista vuosikymmentä kestäneen levytystauon katkaisseen levyn tiimoilta.

Yhtye juhlii kolmekymmenvuotista taivaltaan ensi vuonna ja on lupaillut erikoisjulkaisuja sen kunniaksi.

Lisää luettavaa