F julkaisi uuden kappaleen, jonka musiikkivideolla vierailee joukko tunnettuja henkilöitä

"Haluttiin tehdä tälle biisille musavideo, joka asettuu osaksi mun tulevan albumin tarinaa."

01.12.2023

Emma-palkittu artisti F on julkaissut uuden kappaleen nimeltään Taas mennään.

Singlelle on tehty myös vakuuttava musiikkivideo, jossa artistin lisäksi on mukana kolmekymmentä julkisuudesta tuttua, erilaisista taustoista tulevaa henkilöä niin politiikan, urheilun, musiikin ja kulttuurin aloilta. Videolla nähdään muun muassa Fatim Diarra, Sointu Borg, Ellu G, Ina Mikkola, Mona Bling, Hanna Pakarinen, Sara Siipola ja Kiki. Mariah Careystä inspiroituneella introlla starttaavalla biisillä artisti ottaa kantaa suomiräpin seksismiin. F on kertonut kappaleesta ja sen sanomasta tiedotteelle seuraavasti:

”Tän biisin juuret juontuu viime kertaan, kun räpin seksismi nousi keskusteluun. Ensin mun ei pitänyt sanoa mitään, mutta sitten mä kuitenkin sanoin ja tein sen mielestäni asiallisesti ja rakentavasti. Seurauksena sain hirveen määrän kuraa niskaan: haukkumista, häirintää ja väkivaltafantasioita. Edelleenkään en näe yksilöiden syyttelyä minkäänlaisena ratkaisuna tähän. Ongelma on suurempi. Jos nämä lyriikat osuu suunnasta tai toisesta: jos ne silittää sun päätä tai vaihtoehtoisesti lyö sua palleaan, niin kannattaa miettiä mistä se johtuu.”

Musiikkivideon tuotannosta, kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut Paula Pörsti, minkä lisäksi F itse on ollut vahvasti mukana teoksen ohjaus- ja editointiprosessissa. Videon intro on Ira Aaltosen käsialaa.

”Haluttiin tehdä tälle biisille musavideo, joka asettuu osaksi mun tulevan albumin tarinaa. Leakanneet seksivideot vie tarinan päähenkilön syytettynä oikeussaliin. Pyysin mukaan ihailemiani tyyppejä, jotka ”todistajina” vetää tän biisin videolla mun puolesta, koska tässä ei oo kyse musta vaan meistä. Koko prosessi oli biisin rankasta ytimestä huolimatta yks mun koko uran hauskimpia, rennoimpia ja rakentavampia. En voi tarpeeksi kiittää kaikkia mukana olleita”, F kertoo kappaleen musiikkivideosta, jonka voi ottaa katseluun uutisen loppuun upotetun biisilinkin alta.

Vuonna 2021 Vuoden musiikkivideo -palkinnollakin palkittu F valmistelee tällä hetkellä seuraavaa albumiaan. Toistaiseksi Selfhelpless-työnimellä kulkevan levyn on määrä ilmestyä ensi keväänä.

Lisää luettavaa