Fanit raivostuivat Madonnalle, joka heilui lavalla aseen kanssa Batman-ampumisen naapurissa

Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tilannetaju pettää popin kuningataräidilläkin.

Kuva: Mert & Marcus/Universal

Aivan kuten Madonnan elokuisella Helsingin-keikallakin nähtiin, kuuluu supertähden megakonsertin koreografiaan Gang Bang -biisiä edeltävä osio, jossa Maddu kaivaa esiin pistoolin (lelupistoolin) ja ”ammuskelee” tanssijoitaan lavan jättimäisille screeneille heijastettujen veriroiskeiden säestäessä.

Eihän siinä mitään, taiteelliset visiot itse kullakin, mutta Madonna onnistui osumaan mielensäpahoittajien arimpaan hermoon toistaessaan samaisen episodin konsertissaan torstaina Denverissä Coloradon osavaltiossa. Kyseinen kaupunki kun ei sijaitse kovinkaan kaukana saman osavaltion Auroran kaupungista, jossa tapahtui heinäkuussa järjetön ampumistapaus elokuvateatterissa The Dark Knight Rises -näytöksen aikana.

Ase-episodin tahdittomuutta korosti vielä se, että itse Denverin kaupungissakin selvitellään juuri kahta tuoretta väkivallantekoa: 10-vuotiaan Jessica Ridgewayn kidnappausta ja murhaa sekä kaupungin itäpuolella ravintolassa tapahtunutta viiden ihmisen ampumista.

AP-uutistoimiston mukaan yleinen konsensus joidenkin katsojien joukossa oli Denverin-keikan jälkeen, että aseella huitomisen olisi vonut jättää keikalta pois, koska Auroran Batman-ampumisista on vielä niin vähän aikaa.

Järkyttyneiden katseiden sekä huokailujen ohella paikallaolijoiden mukaan muutama katsoja oli myös ihan pakannut roippeensa ja lähtenyt lätkimään keikalta, kun Madonna pyssyn kouraansa otti.

Asiat pistää kuitenkin selkeästi oikeaan tärkeysjärjestykseen tähden tiedottaja Liz Rosenberg, jolla on pikkaisen suureelliset käsitykset Maddusta ja ase-episodin tärkeydestä hänen show’lleen:

Asekohtauksen poistaminen konsertista olisi sama asia kuin kolmannen näytöksen poistaminen Hamletista. Madonna ei halua kaunistella hankalia asioita”.