Fanituotteet eivät kysy järkeä tai hyötykäyttöä – Nine Inch Nails myy faneilleen kirjekuorta täynnä likaa

Koska Kissin ilmakitaran kielet eivät olleet tarpeeksi.

Nine Inch Nails

Nine Inch Nails on aina ollut hämärä yhtye, mutta uusin fanituote saattaa tehdä uudet pohjat. Bändi on myynyt kahdellatoista dollarilla fanipakettia, mihin kuuluu kirjekuori täynnä lyriikkapapereita ja likaa. Kyllä, likaa.

Kirjekuori markkinoitiin faneille ”fyysisenä kontenttina”, kertomatta sisällöstä sitä enempää. Sisältönä on sanoituksia joulukuussa julkaistusta Not the Actual Events –EP:stä, sekä jonkinlaista mustaa, käsiin ja joka paikkaan helposti tarttuvaa töhnää.

Koska tämän kaltaiset vähäisen informaation mysteeripaketit sisältävät yleensä äänitteitä tai valokuvia, voisi kirjekuoren olettaa olevan monelle fanille lähinnä pettymys. Kiss sentään myi ilmakitaran kielensä oikealla nimikkeellä, eikä esimerkiksi ”uutena fyysisenä Kiss-tuotteena”.

Paketin alkuperäinen idea on kaiketi ollut, että kuoressa olevista lyriikkavihkosista tulee uniikkeja, kun ne tahrii omilla likaisilla sormillaan. Lika auttaa saamaan omat sormenjäljet kyseisiin lapukkeisiin.

Nine Inch Nails on julkaissut kokopitkän studioalbumin viimeeksi vuonna 2013, eikä sen jälkeen ole esitellyt kuin uuden Not the Actual Events -EP:n viime joulukuussa.  Siksi onkin ihmeteltävä yhtyeen markkinointisuunnitelmaa: ensin tauko, sitten pitkään odotetun kokopitkän vaihtaminen EP:ksi, ja tämän jälkeen lian lähettäminen postissa.

Alla hämmentyneiden fanien twiittejä saamastaan kirjekuoresta.

Likaisesta tempusta uutisoi muun muassa Rumban ulukomaan serkku MetalSucks.