Femmagaala 2022 julkisti ehdokkaansa – teemana rock, rauha ja rakkaus

Femmat tulevat taas!

Femmagaala palaa koronakaranteenista Seinäjoen Rytmikorjaamolla torstaina 28. huhtikuuta. Femmagaala on tänäkin vuonna osa musiikin ammattilaistapahtuma MARSia.

Vuonna 2004 perustettu vaihtoehtogaala päätti näinä kovina aikoina kunnioittaa pyhää kolminaisuutta: tällä kertaa teemana on rock, rauha ja rakkaus. Ehdokkuudet levittäytyvät laajalti läpi tuoreen musiikin kentän. Kategorioita on viisi: Rock-Femma, Rauha-Femma, Rakkaus-Femma, Zoomer-Femma sekä Femma-Femma.

Mikäli musiikin ja median kenttätyöläisistä koostuva raati ei ole seonnut laskuissaan, tämänkertainen Femmagaala on jo peräti 18:s. Perinteet siis todellakin velvoittavat. Maailma muuttuu, mutta juryn ohjenuora pysyy: ”Vaikka artisti ei myy kybällä, se voidaan silti palkita Femmalla!”

Femmagaalan ideologiana on siis tuupata vauhtia nousukiidossa oleville artisteille ja ruokkia rakkautta musiikkiin tuijottamatta suosion mittareihin. Gaalassa jaetaan myös kunniamainintoja hyville artisteille ja teoille sekä Femma-raadin että muiden arvovaltaisten tahojen myöntäminä.

Kotimaisten gaalojen vahvan playback-perinteen vastapainoksi Femmagaalan ohjelmaan ovat aina kuuluneet ihan oikeat täysimittaiset keikat. Tänä vuonna Rytmikorjaamon lavalle nousevat MARS-torstaina viime aikojen tuoreimpien tulokkaiden joukkoon nousseet Arppa ja Hassan Maikal – sattumoisin myös Femma-ehdokkaita molemmat.

Femmagaalan juontaa Huora-yhtyeen solisti ja esikoiskirjailija Anni Lötjönen. Tapahtuma on osa MARS-festivaalin virallista ohjelmaa.

Ehdokkaat ja kategoriat löydät alta.

Femmagaala 2022

Rock-Femma – Kuolleeksi luullun musiikinlajin elvyttäjille

Amuri
Bad Sauna
Kissa
Luukas Oja
Ydinperhe

Rauha-Femma – Paremman maailman puolesta

Kesärauha
LOVI (ambientklubi & radio-ohjelma)
Rauhatäti
Rauha Kyyrö
Uskon tulevaan -levy (Vesta)

Rakkaus-Femma – Sydämen asialla

Arppa
Antti Autio
Lyyti
Hassan Maikal
Teini-pää

Zoomer-Femma – Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus

Blacflaco
Ege Zulu
good boys
Nelma U
Safira

Femma-Femma – Femmojen Femma, se suurin ja kaunein

Antti Autio
Litku Klemetti
Lyyti
Melo
Pambikallio

Lisäksi gaalassa jaetaan rakkaudentäyteisiä kunniamainintoja.

Lisää luettavaa