Festarit viihdyttävät yleisöä muullakin kuin musiikilla – esimerkiksi kännipingiksellä

Festivaaleilla voi tätä nykyä tehdä muutakin kuin kiivetä kiikkeriä tikapuita tai painia sumoa.

Julius Konttinen

Ammoisina aikoina musiikkifestivaalien meno oli kovin erilaista kuin nykyään. Vielä 2000-luvun alussa tarjoiltavana oli lähinnä makkaraperunoita ja olutta, joista ensimmäistä vedeltiin ylitäytetyiltä paperilautasilta ja jälkimmäistä muovituopeista. Ja kukapa ei olisi festivaaleilla törmännyt niihin kiikkeriin tikapuihin, joihin se umpijurrinen hassuhattu yrittää kiivetä tyttöystäväänsä vaikutuksen tehdäkseen.

Tätä nykyä festivaaleilta löytyy tuhottomat määrät muutakin oheistoimintaa. Eräs uusi festivaalien oheisviihdyke on ryhmäpingis. Ryhmäpingiksessä jokaiselle osallistujalle lykätään käteen pingismaila, ja pelaajat ryhmittäytyvät pingispöydän ympärille. Jokainen pelaaja käy vuorotellen lyömässä palloa pallorallin aikana. Lyöntinsä mokattuaan pelaaja joutuu ulos pelistä.

Kuulostaako yksinkertaiselta? Sitä se onkin – ja aivan turkasen hauskaa puuhaa. Tampereelta lähtenyt ajanviete levittäytyi festarimaailmaan ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, ja tänä vuonna ryhmäpingistä voi harjoittaa ainakin Flow’ssa, Ilosaarirockissa, Ruisrockissa, Valtteri Festivaleilla, Bättre Folk -festareilla, Sidewaysissä ja Elojazz-tapahtumassa. Kaikkia festivaaleja ei ole vielä julkistettu, ja lisää pingispaikkoja on luvassa.

Rumbalit ovat käyneet tahkomassa ryhmäpingistä Helsingin Elmun Baarissa Nosturin alakerrassa joka kuukausi järjestettävällä pingisklubilla, ja homma toimii äärimmäisen hyvin. Siitä osoituksena kaljanhuuruiset hehkuttelut ja pingisrundiin osallistumiset esimerkiksi Fullsteamin ja Tuska-organisaation isoilta kihoilta.

Tsekkaile alta, miltä meno maistuu. Suosittelemme vahvasti, sillä homma on täysin maksutonta, ja pingpongeilun parissa tutustuu kätevästi myös muihin ihmisiin. Kaljan nauttiminen pelaamisen ohessa ei ole pakollista, mutta suotavaa!