Festivaali ei myy lippuja, koska haluaa välttää ”ikuisen säädön” kesän epävarmuuden kanssa

Visio-festivaali järjestetään heinäkuussa.

Elektronisen musiikin festivaali Visio järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.–10. heinäkuuta. Tapahtuman kapasiteettia on pienennetty ja pääsylippuja voi toistaiseksi ainoastaan varata, koska Visio haluaa välttää ”ikuisen säädön” mahdollisen perumisen ja lippujen palautuksen kanssa.

Lippujen varaus on voimassa 10.6. saakka, jolloin lunastamattomat liput vapautuvat uudelleen varattaviksi. Lippuja voi varata Tiketin sivuilta niin, että yksi henkilö voi varata yhden lipun. Lippujen varaaminen ei velvoita mihinkään ja varsinainen lippujen hinta ilmoitetaan myöhemmin.

”Totuttuun tapaan ennakkolipun hinta on edullinen”, Visio lupailee.

Vision ohjelmistosta vastaa kuusi tapahtuman työryhmän valitsemaa kuraattoria. Visio kertoo antavansa kuraattoreille täyden luovan vapauden: festivaali ei puutu lavan artistivalintoihin, esiintymisjärjestykseen tai aikatauluun millään tavalla.

”Tämä tarkoittaa, että myös musiikillinen tyyli, genre ja tapahtumasisältö ovat kuratoivan artistin päätösvallassa. Luotamme siihen, että kuraattoreilla on tuore, autenttinen näkemys artistivalinnoissa”, Visio tiedottaa.

”Haluamme siirtää valinnan heille, jotka ovat omistaneet elämänsä musiikille, eli tuottajille ja muusikoille.”

Kuraattorit ja ohjelmisto tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Festivaalin anniskelu toteutetaan non-profit-periaatteella eli festivaaliyleisöllä on mahdollisuus nauttia virvokkeista edullisesti.

”Visio on budjetoinut anniskelutuotannon nollatulokseen ja tarjoaa juomat kaupallisia toimijoita halvemmalla. Tapahtuma pyrkii pitämään hiilijalanjälkensä neutraalina, joten ruokakojujen tarjonta on vegaanista, eikä tapahtuma sisällä lainkaan kertakäyttöisiä muoveja.”