Fishbone-laulajan stage dive tyrmäsi katsojan – vaati miljoonakorvaukset

Fishbonen laulaja Angelo ”Dr. Madd Vibe” Moore hyppäsi yleisöön murtaen samalla alle jääneen naisen kallon. Oikeus määräsi yhtyeen maksamaan 1,4 miljoonan dollarin korvaukset. Myös Skrillex on saanut syytteen stage diven aiheuttamasta vahingosta.

Teksti: Otso Karhu, Kuva: Jeff Farsai

Yhdysvaltalainen alternative rock -yhtye Fishbone joutuu maksamaan yli 1,4 miljoonan dollarin korvaukset naiselle, joka loukkaantui laulaja Angelo Mooren hypättyä yleisöön, uutisoi AP. Vuonna 2010 World Cafe Live -konsertissa Mooren alle jäänyt 46-vuotias nainen menetti iskussa tajunnansa ja hänen kallonsa murtui.

Nainen on kärsinyt tapauksen vuoksi muistiongelmista, hartiakivuista ja autoimmuunisairaudesta. Syytteessä todetaan, ettei nainen tiennyt olevansa Fishbonen konsertissa. Oikeuden tuomari muistutti, ettei Moore ole osoittanut katumisen merkkejä ja on jatkanut yleisöön hyppimistä konserteissaan. Yhtye on haastettu oikeuteen samanlaisesta tilanteesta aiemminkin.

Moore muistutti, että stage divet kuuluvat rock-konsertteihin, eikä niistä voi varoittaa etukäteen.

”Ihmiset haluavat tuntea vaaran tunnetta kun he tulevat Fishbonen keikalle”, hän kommentoi.

Vastaavia tapauksia on käynyt aiemminkin. Musiikkilehti SPIN uutisoi tiistaina, että Sonny ”Skrillex” Moore haastettiin oikeuteen stage diven osuttua katsojaan vuonna 2012.