Flow Festival julkisti lisää artisteja – tälläinen musiikki soi paljon puhutulla Balloon-lavalla

03.05.2016

Flow Festival julkisti tänään 11 uutta kiinnitystä Bright Balloon 360 -lavalle. Uusien nimien joukossa on esimerkiksi Jimi Tenorin, Nicole Willisin ja Tony Allenin yhteiskeikka. Myös Paperi T, Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen nähdään yhteiskeikalla. Lisäksi festarille kiinnitetiin mm. A-WA, sekä Dungen.

Mukana on nimiä, jotka eivät varmasti soita kelloja kaikkien keskuudessa, mutta hätä ei ole tämän näköinen! Koostimme esittelyn koko pallolavan ohjelmasta.

Perjantai

Paperi T, Pekka Kuusisto & Samuli Kosminen
Paperi T on todennäköisesti jättänyt jälkensä ainakin Flow Festivalista kiinnostuneeseen kansaan. Nyt artisti saa tuekseen viulisti Pekka Kuusiston sekä perkussionisti Samuli Kosmisen. Kyseisen kokoonpanon on voinut jo nähdä aiemmin tänä vuonna Meidän festivaalilla. Live-esityksen kerrotaan pallottelevan elektronisen ja akustisen musiikin välimaastossa.

Ata Kak
Ghanalainen virtuoosi sekoittelee musiikissaan reggaeta, discoa, dancehallia ja soulia.

A-WA
Israelilaista kolmen sisaruksen erikoismeininkiä. Musiikissa kuuluu se, mitä sisarukset olivat nuorena kuunnelleet. Joukossa oli ollut niin r’n’b:tä kuin kreikkalaista kansanmusiikkia.

Teddy’s West Coasters
Kyseessä on yhden Suomen arvostetuimman rumpalin, Teppo Mäkysen, johtama iso yhtye. Nimen mukaisesti vaikutteita ammennetaan  50-60-lukujen West Coast -jazzista.

Irina Björklund
Björklund on tulkinnut ranskaksi kahden levyllisen verran suomalaisia hittejä ja ikivihreitä. Yllä olevassa videossa esimerkkinä Samuli Putron Elämä on juhla.

Lauantai

Pat Thomas & Kwashibu Area Band
Ghanalainen on tehnyt musiikkia 60-luvulta lähtien julkaisten lukuisia afrobeat-, highglife- ja afropop-kappaleita. Opettanut musiikkia kanadalaisessa yliopistossa.

Dungen
Ruotsalaisyhtye on kerännyt suitsutusta psykedeelista rockia ja folkia yhdistelevällä musiikillaan.

Laraaji
Yhdysvaltalainen Laraaji on tehnyt yhteistyötä Brian Enon kanssa, josta näytteenä Ambient 3: Day of Radiance -albumi.

Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen
Kauko Röyhkä, Anna Ingimaa ja instrumentaaliyhtye The Hypnomen yhdistivät voimansa. Lopputuloksena Huominen on uni -albumi.

Kalevi Louhivuori Quintet
Kvintetin ensimmäinen levy Almost American Standards julkaistiin italialais-amerikkalaisen Cam Jazzin alla. Louhivuoren lisäksi yhtyeessä soittavat nykyjazzin kärkinimiin lukeutuvat Ville Vannemaa, Aki Rissanen, Eero Seppä sekä Jaska Lukkarinen.

Sunnuntai

Kamasi Washington
Kamasi soittaa hyvin saksofonia. Julkaisi siinä sivussa The Epic -albumin, jota nimensä mukaisesti voi kuvailla varsin eeppiseksi. Yksi kehutuimmista jazzlevyistä vuosikausiin. Jos mies ei ole tuttu, mutta olet kuunnellut Kendrick Lamarin To Pimp a Butterfly -albumin, olet kuullut myös Kamasia.

Thundercat


Thundercat soittaa hyvin bassoa. Julkaisi viime vuonna todella hyvän ep:n. Kamasin tavoin tehnyt yhteistyötä Kendrick Lamarin kanssa, juuri sillä samaisella levyllä. Tehnyt yhteistyötä myös esimerkiksi Erykah Badun kanssa ja toiminut Suicidal Tendendensin kiertuebasistina.

Nicole Willis & Jimi Tenor & Tony Allen
Nicole Willis tuli tunnetuksi on The Soul Investigatorin laulajana, Jimi Tenor on suomalainen huippulahjakkuus ja Tony Allen taas yksi afrobeatin pioneereista, ellei jopa se kaikista merkittävin tekijä. Yhteiskeikkaa voi huoletta luonnehtia ainutlaatuiseksi tapahtumaksi.

Jukka Eskola Soul Trio
Jukka Eskola edustaa yhdessä urkuri Mikko Helevän ja rumpali Teppo Mäkysen kanssa laadukkaan suomijazzin terävintä kärkeä.

Kosminen Rönkkö! Sounds from Home
Samuli Kosminen ja Tatu Rönkkö soittavat vähän erikoisemman keikan. Ainakin jos soittimia mietitään. Tiedotteen perusteella siellä voi olla esimerkiksi mummosi kaulin tai pölynimurisi. Hankala luonnehtia, että mitä tapahtuu. Todennäköisesti kukaan ei pidä puhetta jos kuulet lusikan kilahtavan lasiin.

Lisää luettavaa