Foo Fightersilla riittää yhä yllätyksiä – uusi biisi ei ole stadionrockia vaan tyylipuhdasta thrash metalia

March of the Insane -niminen kappale ilmestyi eilen.

16.02.2022

Dave Grohlin johtaman Foo Fightersin Youtube-kanavalle on ilmestynyt kaikessa hiljaisuudessa uusi kappale. March of the Insane -nimisen biisin esittäjäksi on merkitty Dream Widow, ja lyriikkavideon kuvauksessa kerrotaan, että se on ”yhtyeen albumilta, joka ei koskaan ilmestynyt”.

Lisänimestä huolimatta kyseessä on oletettavasti Foo Fightersin itsensä esittämä biisi, ja se liittynee yhtyeen tulevaan Studio 666 -kauhuelokuvaan. Ensi viikon perjantaina ilmestyvässä täysimittaisessa leffassa yhtye muuttaa kartanoon uuden albuminsa työstämisen ajaksi. Käy ilmi, että rakennuksella onkin karmeisevaa historiaa, ja vastassa on yliluonnollisia voimia.

March of the Insane on ensisekunneista lähtien oppikirjan mukaista 80-luvun thrash metalia. Aika erikoinen veto tavallisesti radioystävällisestä rockista ja hurjimmillaankin hyvin kevyestä hevistä tunnetulta Foo Fightersilta! Ehkä yhtye alkaa vääntää rässiä demonien riivaamana? Genren tunnetuimpiin hahmoihin kuuluva Slayer-kitaristi Kerry King näyttäisi myös vilahtavan leffassa.

Foo Fightersin kymmenes albumi Medicine at Midnight ilmestyi reilu vuosi sitten, ja nousi Suomessakin listaykköseksi.

Kuuntele uusi biisi ja katso leffan traileri alta.

Lisää luettavaa