Fortnite-pelistä tuttu yritys osti Bandcampin – valjastetaan musiikin lisäksi indie-pelintekijöiden ja -sovelluskehittäjien alustaksi

"Mikään ei muutu", vakuuttelee perustaja.

03.03.2022

Indieartistien suosima digitaalinen musiikkialusta Bandcamp on vaihtanut omistajaa. Bandcampin osti Epic Games, joka tunnetaan etenkin Fortnite-pelistään.

”Bandcamp säilyy itsenäisenä markkinapaikkana ja musiikkiyhteisönä. Minä jatkan tiimimme vetäjänä”, Bandcampin perustaja ja toimitusjohtaja Ethan Diamond vakuuttelee.

Diamondin tiedotteessa lupaillaan, että tuote pysyy ennallaan: palvelua kehitetään mutta artisti pysyy jatkossakin keskiössä, Bandcamp Fridays -myyntikampanjat jatkuvat ja muut ominaisuudet säilyvät. Epicin rooliksi kerrotaan kansainvälisen kasvun vetäminen ja esimerkiksi hakuominaisuuksien ja mobiilisovelluksen kehitys ja parantaminen.

”Yhteinen tavoitteemme on rakentaa artistiystävällinen alusta, jossa tekijät saavat edelleen suurimman osan tuloista”, Epic Games kertoo. Epicin tiedotteessa mainitaan myös, että alustalla tullaan tulevaisuudessa näkemään musiikkiartistien lisäksi myös pelintekijöitä, sovelluskehittäjiä ja muita sisällönluojia.

Lisää luettavaa