Fugazi aikoo avata keikka-arkistonsa ovet, kasapäin konsertteja nettikuunteluun

29.04.2011

Asennepunkkareiden jättiläismäinen projekti valmistunee ennen pitkää.

Kuva: Glen E. Friedman

Kohta kymmenen vuotta määrittelemättömän pituisella tauolla ollut punk-ikoni Fugazi ei ole täysin kuopattu. Approaching Oblivion -blogiin haastatellun keulakuvan Ian MacKayen mukaan reunion-keikoista on turha vielä haaveilla, mutta pientä lohdutusta yhtyeen ystäville on tiedossa: bändi on viettänyt viimeiset pari vuotta editoiden vanhoja keikkataltiointeja kuuntelukelpoisiksi. Tavoitteena on saattaa kaikki Fugazin äänitetyt konsertit kuultavaksi yhdelle ja samalle nettisivulle.

Tuhansia äänitteitä sisältävän arkiston avauspäivästä ei ole tarkkaa tietoa. Projekti on kuitenkin edennyt masterointivaiheeseen, joten suurin työ lienee takana päin.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko sivusto olemaan maksullinen. Jos DIY-estetiikastaan tunnettu yhtye on arvoilleen uskollinen, ei faneja nyljetä puille paljaille.

Kun Fugazi-arkisto viimein avataan, mitataan samalla, ketkä ovat yhtyeen todellisia hc-faneja. MacKayen mukaan Fugazin keikkatahti oli parhaimmillaan 65 esitystä 70 päivässä. Jos leikkimielisesti lasketaan, että tahti olisi pysynyt samana koko 15-vuotisen aktiiviuran ajan, kertyisi keikkoja noin 5000. Jos kuuntelisi keskimäärin tunnin mittaisia keikkoja 12 tuntia päivässä, saisi projektiin vierähtämään reilun vuoden.

Jos vuoden 2012 kalenteri näyttää tyhjältä, pistä Fugazin keikka-arkisto korvan taakse!

Lisää luettavaa