Ghosts on TV:n videon ennakkoesitys vain Rumbassa: tummasävyinen indie ei ole vähään aikaan kuulostanut näin raikkaalta

Ghosts on TV ennakkonäytössä Rumbassa!

Ella Prokkola

Helsinkiläisen tummasävyisen indie -yhtyeen Ghosts on TV:n uusi single ja ensimmäisen musiikkivideo Silo ilmestyy Royal Mint Recordsin (vinyyli) ja Playground Musicin (digi) julkaisemana virallisesta 24. elokuuta. Video on kuitenkin ensinäytössä meillä Rumbassa.

Kappaleen ovat nauhoittaneet ja miksanneet maailmalla lo-fi hip-hopin suurnimenä Tomppabeatsinakin tunnettu Tomi Lahtinen, sekä uuden polven vaihtoehtoisesta suomirapista tiedetty Matias Heinonen aka Fetus. Single äänitettiin GoTV:n yhteisasunnon olohuoneessa Tapanilassa.

7″ -vinyylin B-puolelta on löydettävissä ainutlaatuinen, vain vahalla julkaistava Versace Henrikin tekemä remix kappaleesta.

Ghosts on TV:n rumpali Joona Kinnunen kertoo kappaleesta ja hieman erilaisemmista yhteistyökumppaneista seuraavaa:

”Tutustuimme osittain klubikollektiivi Boys Do Cry:n parissa yhteiskeikoilla, ja halu saada musiikkimme tuotanto tällä kertaa läheisten ystävien pariin genremme ulkopuolelta, mutta skenemme sisältä oli suuri. Kappale itsessään on haikea, tunnelmallinen ja vahvasti kellopelin ja pianon minimalistiseen estetiikkaan nojaava teos, joka kuitenkin hukkuu matkansa aikana äänekkään kitarameren aaltoihin. Tärkeänä osana teosta toimii myös Axel Salmenkallion mustavalkoisena taltioima musiikkivideo äänitystilanteesta ja arjestamme.”

Ghost on TV on kerännyt hehkutusta kotimaisessa musiikkilehdistössä jo muutaman vuoden ajan. Eikä mikään ihme, sillä meno on miellyttävän raikasta ja omaperäistä.

Yhtyeen Facebook-sivuille pääset tästä.

Katso video alta.