Goottikesä 2020 tuli syksyn keskelle – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Duran Lewison

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

JeremineGoth Boy Summer
Viime vuonna oli Hot Girl Summer, kun Megan Thee Stallion julkaisi sen nimisen hittibiisin. Tänä vuonna Jeremine antaa palaa ja luo siitä suomiversion, lopputuloksena Goth Boy Summer. Kyseessä on laulaja-lauluntekijän uran toinen sinkku. Biisissä on poppikertsi emokuorrutteella.

Fred Again..Jessie is (I Miss You)
Keväällä mainion, ehkä hivenen ohinukutun Actual Life -ep:n julkaissut Fred Again.. ei lepäile, vaan on nyt jo julkaissut uuden singlen. Uusi single on rytmikäs, mutta samalla haikea. Fred Again.. vastaa laulusta pääosin itse, mutta kappaleessa kuullaan ripauksen verran Jessie Reyezin laulua.

Muun muassa Headie One -räppärin kanssa yhteistyötä tehneellä ultrapotentiaalisella tuottajalla oli jo ep-materiaalissaan tapana ottaa yksi videoleike, jonka ympärille biisi rakentuu. Tämä tekniikka avautuu paremmin biisien videoissa, joihin pääset tutustumaan täällä.

Lyhykäisyydessään Fred Again.. on äärimmäisen lahjakas tuottaja, joka luottaa simppeleihin yksityiskohtiin ja tunnelman luomiseen. Yhtäläisyyttä löytyy artisteista, kuten Jamie XX. On vain ajan kysymys milloin britin tuotantoa kuullaan vielä isommalla levelillä. Tämän biisin perusteella muusikko osaa myös uusiutua, sillä biisillä kuullaan hänelle uudenlaista groovea.

Viikon Vain elämää: MariskaStadinmaan tuulia
Tällä kertaa Vain elämää -ohjelmassa vietettiin Jannika B:n päivää. Listalle nostettiin Stigin, Herra Ylpön ja Mariskan versioinnit. Juttunostona toimii tälläkin kertaa Mariskan versiointi. Hänen käsittelyssään oli Jannika B:n kappale Pohjanmaan tuulia.

Mariskan pääkaupunkisoitu versio on hivenen riisutumpi ja matalatempoisempi. Lyriikat iskevät heti alusta asti:

”Lokit kolera-altaalla huutaa ja torikauppiaat tarjouksiaan”

Lisäksi listalla on musiikkia artisteilta kuten Sini Yasemin ja Oona Kapari.