Haastattelussa mustaan surmaan kolmen päivän ikäisenä kuollut sylivauva – ”Nykypäivän muusikot ovat vitun tissiposkia!”

Rumban supermegaturboerikoishaastattelu!

15.07.2018

Palkittu valokuvaaja Juha Metso kertoi Ylen haastattelussa, miten musiikista puuttuu nykyään vaaran tuntu.

Metson mukaan häntä harmittaa se, että tätä nykyä muusikot vaalivat raittiuttaan ja terveyttään.

”Kun 1970–80-luvuilla kävi bändien takahuoneissa, äijät olivat totaalisen sekaisin. Nykyään kun sinne menee, he syövät saakeli kasvisburgereita ja laskevat rasvaprosenttia. He tekevät muovista, laskelmoitua musiikkia, joka ei ole kiinnostavaa. Siinä ei ole mitään vaaran tuntua”, mies kertoo Ylelle.

Vähemmästäkin menee hermo!

Metso ei ole ainoa, jota nykymeno suoraan sanoen vituttaa. Rumba haastatteli astraalipuhelimen kautta vuonna 1349 Konstantinopoliin syntynyttä Diokles-nimistä vauvaa.

”Musta surma oli Eurooppaa ja sen lähiseutuja vuosina 1346–1353 runnellut kulkutauti, jonka arvioidaan tappaneen 30–60 prosenttia Euroopan väestöstä eli 25–50 miljoonaa ihmistä ja saman verran Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa”, aloittaa Diokles tarinansa ja jatkaa:

”Itse synnyin Konstantinopolissa vuonna 1349 talonpoikaisperheeseen ja kuolin kaksi päivää myöhemmin äitini käsivarsille. Emme silti valittaneet pienestä. Siinä ehti tehdä elinaikanaan kaikenlaista, toisin kuin nykyiset tissiposkimuusikot, jotka juovat vihersmoothieita aamupalaksi vittu. Minä sen sijaan olin rottien ruokana tienposkessa kolmen päivän ikäisenä, mutta siinä oli sentään vaaran tuntua”, Diokles tykittää.

Dioklesilla on vain hyvää sanottavaa vanhoista ja hyvistä kunnon ajoista, kun ei paljoa valiteltu pienistä ja uskallettiin elää oikein kunnolla.

”Muistan kun päivän ikäisenä kuulin tarinan siitä, miten paikallinen luuttumestari Pardurius oli saanut mustan surman vuotta aiemmin. Kun silloin kävi trubaduurien takahuoneissa, äijät olivat hirveässä kunnossa. Ruton aiheuttamat kasvaimet olivat laajentuneet Parduriuksella nivusissa ja kainaloissa kananmunan kokoisiksi”, Diokles kertoo pettyneenä nykyisiin muusikoihin ja jatkaa:

”Visvaa ja mätää suorastaan pursusi kasvaimista, kun hän tykitteli luuttuaan torin reunalla. Yleisöä ei ollut, sillä suurin osa väestöstä oli tosiaan kuollut paiseisiin, mutta siellä ne vain soittivat menemään rotille ja kirpuille. Ei kuntoiltu ja otettu mitään vittusaatanan selfieitä, vaan soitettiin vaikka vittu missä kunnossa.”

”Kyllä ennen oli paremmin”, Diokles päättää haastattelun.

Ylen Juha Metso -haastattelun löydät täältä.

Lisää luettavaa