Hämmentävä keikka tulossa: hologrammi-Dio esiintyy The Circuksessa marraskuussa – bändiläiset ja yhtiö puolustelevat konseptia

Hologrammina heijastettu Ronnie James Dio laulaa biisejä ja huudattaa yleisöä, kun vanhat bändin jäsenet heiluvat ja moshaavat vieressä. Kritisoitu konsepti sai nyt puolustuspuheita.

20.08.2017

Kuten aiemmin uutisoimme, viime vuonna Wackenissa kokeiltu Ronnie James Dio -hologrammikeikka paisui kiertueeksi. Marraskuun lopussa Dio Returns -kiertue on saapumassa Helsingin The Circukseen.

Oikea metallilaulajalegenda Ronnie James Dio menehtyi vuonna 2010. Bändi koostuu Dion entisistä jäsenistä, nyt vain laulaja tulee videoheijasteena.

Hologrammikeikkailu on saanut paljon kritiikkiä. Se vaikuttaa monen mielestä pelkältä rahastukselta ja muiston häpäisyltä. Ilmiön on myös pelätty lisääntyvän, jolloin livekonserttien aitous kadotetaan. Tässä asti ei kuitenkaan vielä onneksi olla.

Dion entiset bändikaverit uskovat vakaasti, että kyseessä on hyvä juttu. Heistä hologrammin taakse kootun Dio Disciples -yhtyeen basisti Jeff Pilson kertoi Music Mania -podcastissa, että Dio olisi hyvinkin voinut pitää ajatuksesta.

”Ronnie rakasti teknologiaa, ja luulen, sisimmilläni, hän olisi rakastanut tätä ajatusta. Hänellä oli kirjava mielikuvitus, hän todennäköisesti ehti kuvitella mielessään, että jotain tällaista tapahtuisi. Rehellisesti sanottuna uskon, että Ronnie olisi hyväksynyt.”

Myös hologrammista vastaavan Eyellusion-yhtiön johtaja Jeff Pezzuti puolustelee ideaa. Hänen mielestään jutun juoni on mennyt osalta ohi. Miehen tilitti aiheesta Lourwiren podcastissa:

”Kun aloin nähdä näitä eettisyysväitteitä ajattelin, että he eivät ymmärrä mihin pyrimme. Tässä ei ole kyse siitä, että laitetaan Ronnie lavalle ja tienataan pääsymaksut. Siitä ei ole ollenkaan kyse.

Tämä on Ronnie James Dion juhlistamista. Tämä musiikki on tärkeää todella monelle fanille ympäri maailmaa. Dion näyttäytyminen konserttilavoilla pitää hänet myös ihmisten mielissä. Jos artisti ei käy rundeilla, kukaan ei pian tunne häntä. Olen oikeastaan aika yllättynyt arvostelijoista. Dio-fanien tulisi ottaa tämä avosylin vastaan ja ymmärtää, että tarkoitus on hyvä, eikä dollarit mielessä tehty.”

On idea hyvä tai ei, konserttikokemus voi olla todella hämmentävä. Rumba pyrkii soluttautumaan paikalle.

Kiintoisaa on esimerkiksi nähdä, kuinka vakavana hologrammi-Dioon suhtaudutaan. Mainitaanko hologrammista välispiikeissä, vai pyritäänkö luomaan illuusio, kuin Dio olisi elossa? Yrittääkö hologrammi ottaa kontaktia yleisöön esimerkiksi huudattamalla? Ja miten yleisö siihen reagoi?

Alla olevasta videosta päätellen jotain edellä mainittua on tulossa.

Dio-hologrammikonsertti järjestetään 30. marraskuuta. Liput alkaen 38 euroa. Lippuja voit ostaa Ticketmasterista täältä.

Alla vielä basisti Jeff Pilsonin koko haastattelu aiheesta.

Lisää luettavaa