Helloweenin esiintyminen Hellsinki Metal Festival -tapahtumassa peruuntuu – korvaavaksi pääesiintyjäksi kiinnitetty Apocalyptica

Helloweenia ei saada vieläkään Suomeen.

09.08.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hellsinki Metal Festival nousee Helsingin Nordikselle tänä viikonloppuna 11.-12. elokuuta. Tapahtuman pääesiintyjäksi oli kiinnitetty saksalainen power metal -yhtye Helloween, mutta bändi on perunut keikkansa vain kaksi päivää ennen festivaalia.

Syynä Helloweenin perumiselle on se, että Michael Kiske, yksi yhtyeen kolmesta laulajasta, on sairastunut kurkunpään tulehdukseen. Yhtye kertoo pohtineensa tilannetta perusteellisesti mutta todenneensa, ettei muuta vaihtoehtoa ole.

”Slovenian myrskyt ja Wackenin rankkasateet eivät onnistuneet pidättelemään meitä – soitimme kaikki sovitut keikkamme ja juhlimme yhdessä lojaalien faniemme kanssa. Paljon tuota vaikeampaa on ilmoittaa, että joudumme perumaan tulevat keikkamme Hellsinki Metal Festivalilla Suomessa ja Bloodstock Open Airissä Iso-Brianniassa, sillä laulajamme Michael Kiske kärsii akuutista kurkunpään tulehduksesta. Harkitsimme tätä päätöstä pitkään ja raskain sydämin, mutta Michaelin tilanne ei valitettavasti jätä meille muita vaihtoehtoja. Kiitos ymmärryksestä”, yhtye kommentoi tiedotteessa.

Helloweenin tilalle perjantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty kotimainen sellometalliyhtye Apocalyptica.

”Artistiperuutukset ovat aina äärimmäisen harmillisia, ja toivomme Michael Kiskelle pikaista paranemista. Ihmisten terveys on aina prioriteettina. Olemme kuitenkin erittäin kiitollisia Apocalyptican kavereille, että tulevat esiintymään näin lyhyellä varoitusajalla, ja vielä erityssetillä jota ei suomessa ole aikaisemmin nähty!”, Hellsinki Metal Festivaalin promoottori Toni Törrönen kommentoi.

Lisää luettavaa