Helsingin Juhlaviikkojen ohjelma julki – suomalaisen kulttibändin paluu, legendaarista brittipoppia, Dylania…

Ride, Giant Robot, vaikka mitä muuta!

13.03.2024

Helsingin juhlaviikkojen Huvilan ohjelma on vahvistunut usealla huippunimellä.

Mukaan on saatu muun muassa Cat Power, joka esittää oman versionsa ikonisesta Bob Dylanin Manchester Free Trade Hallin konsertista vuodelta 1966. Mukaan on saatu myös Ranskan tunnetuimpiin artisteihin lukeutuva Carla Bruni, joka tekee Suomen-debyyttinsä Huvilassa.

Kitaravetoisen musiikin kattausta vahvistaa brittiyhtye Ride. Alkuperäiskokoonpanossaan Huvilaan saapuva nelikko esittää uransa ensimmäiset levyt ja todelliset shoegaze-klassikot Nowhere ja Going Blank Again kokonaisuudessaan.

Jazzin puolelta mukaan on saatu Brandee Younger, joka on onnistunut nostamaan merkittävästi harpun roolia nykyjazzissa. Ecuadorilais-sveitsiläinen veljesduo Hermanos Gutiérrez nitoo musiikissaan yhteen niin 1950-luvun latinalaisamerikkalaiseen perinnemusiikkin, Texasin ja Meksikon aavikkobluesin kuin Ennio Morriconen elokuvalliset maisemat.

Kotimaisia artisteja festareilla nähdään mieletön määrä. Erityisesti mainittakoon Aku Raskin ja Giant Robotin yhteinen ilta. Giant Robot tekee paluun lavoille piiiitkän ajan jälkeen, ja aiemmin Huoratron-artistinimellä toiminut Aku Raski esittelee ”uudelleensyntymisensä”, kuten tiedote keikan määrittelee.

Kaiken ohjelman ja keikkojen päivämäärät näet täältä.

Lisää luettavaa