Helsingissä järjestetään täysin posketon italodiskospektaakkeli alan pioneerien ja legendojen johdolla

Rago & Farina, Black Devil Disco Club ja liuta muita esiintyvät Italo Disco Legacy -tapahtumassa.

Italo Disco Legacy -dokumenttielokuva sai maailmanensi-iltansa tammikuussa Berghainissa. Suomen-ensi-ilta järjestetään lauantaina 10. maaliskuuta Helsingin Ääniwalli-klubilla hurjalla artistikattauksella ryyditettynä.

Ilta alkaa elokuvanäytöksellä. Italo Disco Legacy kertoo ilmiön historiaa sekä alkuperäisten 1980-luvun tekijöiden että nykypäivän lipunkantajien tarinoilla. Äänessä ovat muun muassa Fred Ventura, Rago & Farina, Flemming Dalum ja kotimaiset Tero Männikkö ja Kristiina Männikkö. Elokuvanäytöksen jälkeen ohjaaja Pietro Anton vastailee yleisön kysymyksiin.

Illan kansainväliset live-esiintyjät ovat italodiskon legendaosastoa: Fred Venturan ja Paolo Gozzettin muodostama Italoconnection, muun muassa ’Lectric Workersina, Atelier Foliena, Decadencena ja Expansivesina tunnettu Rago & Farina ja Bernard Fevren todellista kulttimainetta nauttiva Black Devil Disco Club.

Kotimaista liveosastoa edustavat modernia diskoa soittava Surf Dancer ja italokäännöksiä työstävä Kasko. Illan dj:t ovat Tero Männikkö, Kristiina Männikkö, Lil Tony ja Lauri Soini.

Ennakkoliput Tiketistä 18 eurolla. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.