Helsinkiläisbändillä hurja julkaisutahti: vuoden neljäs albumi ulkona

30.03.2016

Pollen ja nokkamiehensä Cam Allen ovat olleet esillä Rumbassa aiemminkin. Helsinkiläistyneen australialais-yhdysvaltalaisen kokoonpanon vuoden ensimmäistä albumia suositeltiin Pavementin ja Sebadohin faneille, ja Allenin pienpainoksiin keskittyvä levy-yhtiö Royal Mint on esitelty sivuillamme.

Alkuvuodesta Pollen uhosi julkaisevansa neljä albumia tämän vuoden aikana. Täytyy sanoa, että hieman hymyilytti, kun hullulta päähänpistolta tuntunut heitto saadaan maaliin jo vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Royal Mint julkaisee Pollenin vuoden toisen, kolmannen ja neljännen albumin perjantaina 1. huhtikuuta. Ja tämä ei ole aprillia!

Scandinavian Wool -albumin sisällä on villalankaa. Death Fangsin kaiverran vanhoille röntgenkuville eläinten hampaista ja Spontaneous Elk Combustioniin yritän saada kolmiulotteisen hologrammin. Ei sen kummempaa”, Allen kommentoi.

Rumballa on ilo tarjota kaikki kolme albumia ennakkokuunneltavaksi Allenin kuvauksilla höystettynä! Jatka lukemista.

pollen-scandinavianwool

Scandinavian Wool
“Tämä on suureksi osaksi reissu jazzin, elektronisen musiikin ja muiden irrallisten soundien pariin satunnaisilla Pollenille ominaisilla kitarajyräyksillä höystettynä. Piinallista kamaa ja biisejä minuutista kymmeneen. Tässä ei ole sääntöjä, eikä äitisi tule pitämään tästä.”

Death Fangs
“Tämä iskee suoraan kasvoille. Levy on kuin Mike Tyson haukkaamassa palan Evander Holyfieldin korvasta ajatellen ettei kukaan huomaa. Aggressiivisia myllytyksiä ja karskia lo-fi-kamaa. Äitisi ei pidä tästäkään, mutta ketä kiinnostaa.”

Spontaneous Elk Combustion
“Spontaani, todellakin. Kirjoitettu ja äänitetty 24 tunnin sisällä maaliskuussa. Sämplättyjä ja väänneltyjä luuppeja Creative Commonsin ja ensiottojen maailmasta. Eräässä arviossa mainittiin Flight of the Conchords ja Wesley Willis, ehkä tarkoittaen että tämä kuulosti paikoin David Brentin albumilta. Äitisi ei pidä tästä, etkä luultavasti sinäkään.”

Lisää luettavaa