Helsinkiläispoliitikko julkaisi musiikkia indiekonkarin kanssa – ja biisi on upea!

Team Play on Minja Koskelan ja Tapio Viitasaaren projekti, jonka debyyttialbumi on luvassa kesäkuussa.

01.05.2022

Team Play on Minja Koskelan ja Tapio Viitasaaren muodostama duo. Projektin ensimmäinen single Keep Me In the Dark saa jatkoa Sunrise-kappaleesta.

”Sunrise on intensiivinen matka suden tunnista aamunkoittoon”, yhtye kertoo.

Minja Koskela tunnetaan paremmin kirjailijana, vasemmistopoliitikkona, Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Hänellä on kuitenkin vankka musiikillinen tausta: Koskela aloitti kolmevuotiaana viulunsoiton. Sibelius-lukion jälkeen hän pääsi Sibelius-Akatemiaan, jossa parhaillaan viimeistelee väitöskirjaansa populaarimusiikkikasvatuksen demokratiasta. Hän on myös työskennellyt musiikinopettajana. Näistä ja muista Koskelan taustoista ja ajatuksista voi lukea Imagen toukokuun numeron ansiokkaasta henkilökuvasta.

Tapio Viitasaari tunnetaan esimerkiksi Zebra and Snake -yhtyeestä, Siinain levyltä ja Joensuu 1685:n viimeisimmän inkarnaation livekokoonpanosta. Hän on tehnyt yhteistyötä niin Vestan, The Hearingin kuin Suadinkin kanssa.

Koskelan ja Viitasaaren lisäksi kappaleen syntyyn ovat olleet osallisina Vestan kakkoslevyn tuottanut ja Aho-ambientprojektistaan tuttu Matti Ahopelto, joka on tuottanut biisin ja soittaa bassoa, ja Joensuu 1685 -rumpali Markus Joensuu.

Sunrise on nokturnaalinen kappale, jonka tunnelma kietoo punaviininväriseen samettiseen vaippaan. Tummasävyinen mutta toiveikasta romantiikkaa hohkaava kappale sujahti ainakin omalle vuoden kiinnostavimpien biisien soittolistalle. Kuuntele biisi alta ja merkkaa kalenteriisi 3. kesäkuuta, silloin Team Play julkaisee Wishes and Desires -debyyttialbuminsa Solitin kautta.

 

Lisää luettavaa