Hemma Beast lopettaa – jäähyväiskeikka toukokuussa Zarkus Poussan muistolle

02.04.2016

Suomen paras cover-yhtye Hemma Beast lopettaa. Bändi tiedotti asiasta eilen Facebookissa, ja ilmoitti samalla järjestävänsä viimeisen keikkansa On the Rocksissa 15. toukokuuta.

Bändi kertoi päätöksen olleen raskas mutta ilmiselvä. Hemma Beastin ei kuulu jatkaa ilman rumpali Zarkus Poussaa, joka menehtyi viime tammikuun lopussa sairauskohtaukseen.

HemmaBeastlopettaa

Huippulahjakkaan Poussan poismeno järkytti monia. Multi-instrumentalisti tunnettiin hienon uransa lisäksi myös äärimmäisen mukavana ja rakastettuna henkilönä.

Hemma Beastin muodostivat Zarkus Poussan lisäksi Tatu Fercher, Marzi Nyman, Jarmo Saari, Sami Pitkämö, Lenni-Kalle Taipale ja Timo Tuppurainen. Yhtye ehti julkaista yhden oman ja yhden cover-kappaleen. Bändin keikat sisälsivät paljon improvisaatiota ja vuoropuhelua yleisön kanssa. Hemma Beast esiintyi pitkään On the Rocks -klubilla joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Alla hulvattoman hämmentäviä pätkiä Hemma Beastin keikoilta. Huomatkaa, kuinka ammattimainen improvisaatiokyky ja soittotekniikka kulkevat käsi kädessä ”musiikkiperseilyn” kanssa. Voisi kuvitella, että herroilla on ollut hauskaa.

Kiitos Hemma Beast 1997-2016.

Hemma Beast – Potpuri

YouTube video

Hemma Beast – Kikkelishow

YouTube video

Hemma Beast @ On the Rocks

YouTube video

Hemma Beast – The Trooper yhdellä kädellä soitettuna

YouTube video

Bonuksena jazzjameissa syntynyt ”Onks tääl ketään basistii..”. Poussan groove on mieletön.

YouTube video

 

Lisää luettavaa