HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry ja monet kumppanit järjestävät 2.4. varainkeruutapahtuman Ukrainan avuksi

Hyvällä asialla.

18.03.2022

Lauantaina 2. päivä huhtikuuta Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry kumppaneineen järjestää valtakunnallisen varainkeruutapahtuman, jossa nähdään tuore ukrainalainen elokuva Klondike sekä koko perheen lyhytanimaatioita.

Kaikki lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä ukrainalaisten auttamiseen.

Päätapahtumassa Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä 2.4. on ohjelmassa kaksi elokuvanäytöstä: ukrainalaisohjaaja Maryna Er Gorbachin tuore elokuva Klondike (2022) sekä koko perheelle suunnattu suomalaisten lyhytanimaatioiden näytös. Näytösten lipputulot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Elokuvan päähenkilö on viimeisillään raskaana oleva maanviljelijä Irka, joka ei halua jättää kotiaan Itä-Ukrainan Donbassissa, vaikka separitistien terrori tekee seinään reiän ja aiheuttaa riipivää epävarmuutta. Irkan ja hänen puolisonsa Tolikin arki suistuu lopullisesti raiteiltaan, kun Malaysia Airlinesin lento 17 ammutaan alas heidän kotinsa lähettyvillä.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Er Gorbach on omistanut elokuvan viattomille naisille.

Perheen pienimmillekin sopivassa lyhytelokuvanäytöksessä nähdään Liisa Helmisen ja Tini Sauvon yhteistyössä tekemistä kotimaisista paperianimaatiohelmistä Myyrän aarre (2001), Kukon ja kanan sauna (1991) sekä Minulla on tiikeri (1979).

Varainkeruutapahtumaan on liittynyt mukaan kumppaneita ympäri Suomen. Mukana ovat jo Lahden Kino Iiris, Tampereen Cinema Niagara ja Kuopion Kino Kuvakukko.

Liput Bio Rex Lasipalatsin näytöksiin voi ostaa suoraan Rakkautta & Anarkiaa -lippukaupasta. Lippujen hinnat ovat 5–50 € ja tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä SPR:n ja Unicefin avustustyöhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Lippuja voit ostaa täältä.

Lisää luettavaa