Hiiteen elektro ja sinfoniat! – Muse palaa tulevalla albumilla juurilleen ja kitarasooloja on luvassa

Musen tuleva albumi saattaa kiinnostaa niitäkin, joille edelliset kaksi olivat liian mahtipontisia.

Vieläkö Muse jaksaa kiinnostaa? – Noh, seuraava albumi kuulostaa ainakin paperilla koko ajan paremmalta ja paremmalta.

Joskus ensi vuonna ilmestyvä, yhtyeen seitsemäs studioalbumi tulee nimittäin palamaan yhtyeen voimatrioilmaisun juurille. Ainakin mikäli nokkamies Matthew Bellamyn lausuntoihin on uskominen.

”Minulla on sellainen tunne, että seuraavan albumin pitäisi todella karsia pois niitä ylimääräisiä juttuja, joita olemme kokeilleet edellisillä kahdella albumilla, kuten elektroa, sinfonioita, orkesterisovituksia ja kaikkea sitä kamaa,” kommentoi Bellamy hiljattain NME:lle.

Musen edelliset studiolevyt The Resistance (2009) ja The 2nd Law (2012) ovat sisältäneet runsaasti elektrosoundeja ja sinfonisia kappaleita. Monen mieleen ovat varmasti jääneet aiemman albumin kolmiosainen Exogenesis, sekä The 2nd Law -albumin kaksiosainen nimikkokappale, jossa kikkailtiin myös dubstepillä.

Nämä tehokeinot ovat siis jäämässä historiaan, vaikka yhtye julkaisikin pari päivää sitten Instagramissa lyhyen videopätkän, jolla äänitetään jousia jollekin tulevan albumin kappaleista. Jo aiemmin syksyllä Bellamy paljasti Twitterissä, että uudella albumilla tulee olemaan möys kitarasooloja. Muuan fani kysäisi Bellamylta, eikö hän olekin sanonut, että kitarasoolot ovat noloja, johon Bellamy vastasi: ”Kyllä, mutta joudun syömään sanojani seuraavalla albumilla.”

Jos lupaukset siis pitävät paikkansa, löytyy tulevalta levyltä enemmän kitaroita ja vähemmän sinfonisia elementtejä ja muita tyylilajikokeiluja. Levy voisi siis kuulostaa aikalailla samalta kuin vuoden 2006 Black Holes and Revelations. Lisäksi Bellamy on aiemmin vihjaillut, että levy sisältäisi ”jatko-osan” Origin of Symmetryn (2001) kappaleeseen Citizen Erased, mikä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Musen seitsemännen studiolevyn nimeä tai julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu.

Lisää luettavaa