Hilma af Klint, Jay-Z ja Nas – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Tero Ahonen

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

Olavi UusivirtaHilma af Klint
Hilma af Klint oli 1800-luvulla syntynyt taidemaalari, joka vaikutti muun muassa abstraktin taiteen parissa. Nyt hän on päätynyt Olavi Uusivirran kappaleeseen. Biisin nimi synnyttää heti mielleyhtymiä Behmin Frida-kappaleeseen, mutta kaikesta päätellen samaa tarinaa ei pyritä nyt toistamaan.

”Rakastetun seinällä on Hilma af Klint -juliste, joka herättää kertojan mielessä henkiin aikaansa edellä olleen taidemaalarin ainutlaatuisen tavan tarkastella maailmaa. Samalla on selvää, että tämä tiivistynyt hetki ei voi jatkua loputtomiin. Se on kuin suussa sulava popkappale — kolmen minuutin päästä kaikki on toisin”, Uusivirta kuvailee kappaletta tiedotteella.

DJ Khaled, Jay-Z, Nas, James FauntleroySorry Not Sorry
DJ Khaled julkaisi uuden Khaled Khaled -albumin ja tottakai levy pursui jälleen huippunimiä edellämainituista aina Drakeen. Räppinorttien sielua säkenöitti tämä erityisesti vanhojen riitapukarien, nykyisten ystävien, yhteisbiisi. Käytännössä kappale on kahden huippuräppärin taidonnäyte, johon useita hittejä rustaillut Fauntleroy on käynyt laulamassa kertosäkeen väliin. Sen enempää biisistä ei tarvitse kertoa, kun Jay-Z ja Nas ovat asialla. Kaikki tietävät, että laatua on silloin luvassa.

Bladee, Mechatok, Charli XCXDrama
Viime vuonna Good Luck -albumin julkaissut Bladee on päättänyt pistää Drama-sinkun uudelle kierrokselle Charli XCX:n vetoavulla. Käytännössä tämä vähän laiska, mutta tarttuva biisi on varustettu Bladeen kertosäkeillä ja Charli XCX:n säkeistöillä, mutta sitäkin parempi teko syy se on palata Good Luck -levyn pariin.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta Sepikkaa.