Hittibiisi on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa jo viisinkertaista platinaa, mutta säveltäjälle ei ole maksettu mitään – ”Kiitos, että olette historian huonoin levy-yhtiö”

TM88 on omien väitteiden mukaan saanut todella kylmää kohtelua levy-yhtiönsä toimesta.

Youtube

Lil Uzi Vertin viime vuonna julkaistu XO Tour Llif3 oli jättihitti, joka takasi räppärille todellisen läpimurron. Kappaleen säveltänyt TM88 ei ole saanut silti biisistä penniäkään, vaikka kyseistä kappaletta on myyty ainakin neljässä eri maasssa platinarajan ylittävän määrän, mukaan lukien Yhdysvalloissa jo yli 5 miljoonaa kappaletta. Yhdysvalloissa tämä tarkoittaa jo viisinkertaista platinaa.

TM88:n kohdalla tämä ei tarkoita vielä vararikkoa, onhan tuottaja tehtaillut hittejä joskus maksuakin vastaan. Asia vaikuttaa kuitenkin hyvin erikoiselta, koska Lil Uzi Vertin biisi on julkaistu singlenä ja se löytyy myös Luv Is Rage 2 -levyltä. Biisiä on kuunneltu Spotifyssa reippaat 613 miljoonaa kertaa, joten eiköhän pätäkkää pitäisi olla luvassa. Mahdollisesti Lil Uzi Vert on maksanut korvauksensa biitistä, mutta TM88 penää levy-yhtiöltä rojaltirahoja ja niitä hän ei ole saanut, vaikka niiden pitäisi tuottajalle kuulua. Twiitin perusteella vaikuttaa siltä, että edes yksittäistä korvausta ei ole levy-yhtiön toimesta maksettu.

Kunniansa saa tässä tapauksessa kuulla Atlantic Records, joka on TM88:n mielestä historian huonoin levy-yhtiö. Vastaavaa puhetta kuultiin tällä viikolla jo aiemmin samaisen yhtiön suunnalta ja siitä voit lukea lisää täällä.

TM88 kertoi asiasta Twitter-tilillään. TM88, eli Bryan Lamar Simmons kuuluu tuottajatiimi 808 Mafiaan. Lil Uzi Vertin lisäksi hän on tuottanut musiikkia esimerkiksi Gucci Manelle, Futurelle ja 2 Chainzille.

Katso alta jutussa mainitut twiitit, sekä Genius-sivuston haastattelu, jossa TM88 kertaa XO Tour Llif3 -kappaleen syntyä. Tämän lisäksi voit kuunnella myös jutussa mainitun kappaleen, jonka video löytyy myös alta. Pian twiittausten jälkeen TM88 julkaisi uuden yhteiskappaleen Lil Uzi Vertin kanssa, jota oli tuottamassa myös niin ikään 808 Mafiassa vaikuttava Southside. Löydät myös kyseisen kappaleen alta.


Juttua päivitetty 19:42.