HS: Jussi Hakulisen kirjoittamia lauluja ei kuulla Olli Lindholmin muistokonserteissa

Teoston uusi asiakassopimus mahdollistaa tämän.

Marek Sabogal

Draama Olli Lindholmin muistokonserttien ympärillä jatkuu, kertoo HS. Lukuisia -yhtyeen hittejä, kuten Rakkaus on lumivalkoinen, Joutsenlaulu ja Särkynyt enkeli, kirjoittanut Jussi Hakulinen on saanut tahtonsa läpi. Hänen tekemiä biisejä ei kuulla Lindholmin muistokonserteissa 10. toukokuuta Porissa ja 11.–12. toukokuuta Tampereella.

Alun perin Hakulinen oli järjestämässä muistokonserttia Yön alkuperäisellä kokoonpanolla. Se ei toteutunut. Viimeisen Yö-kokoonpanon kanssa Hakulinen ei tahdo olla missään tekemisissä. ”Se on cover-bändi, joka on toistuvasti tehnyt paskoja uudelleensovituksia biiseistäni ilman lupaa”, Hakulinen sanoo HS:lle.

Teoston maaliskuussa tekemän asiakassopimuksen uudistuksen myötä itsehallinnoinnin mahdollisuuksia lisättiin. Se mahdollistaa oikeudenomistajan myöntää tai kieltää itse lupa teostensa käyttöön. Oikeudenomistajan täytyy ilmoittaa asiasta 30 päivän varoitusajalla.

”Menemme lain kirjaimen ja Teoston uusien sopimusten mukaan”, muistkonsertteja järjestävän Piikkikasvi Agencyn Kari Pössi vahvistaa HS:lle. Pössin mukaan konserttien ohjelmassa oli kaksi Hakulisen kirjoittamaa kappaletta, joita ei nyt kuulla.