HS: JVG takoi vuosikymmenen kuunnelluimmat hitit, vaikkei juuri soinut radiossa

Vuosikymmenen kuunnelluimmat kotimaiset hitit on selvitetty.

Suomessa mennyttä musiikkivuosikymmentä hallitsivat tyylilajeista rap, pop ja iskelmä, mutta ennen kaikkea JVG, selviää Helsingin Sanomien selvityksestä vuosikymmenen kuunnelluimmista suomalaisista hiteistä.

HS listasi suosituimmat kappaleet Spotify-kuuntelun, radiosoiton ja myynnin kategorioissa. Helsingin Sanomat pohjaa listauksensa Spotifylta, Teostolta ja Musiikkituottajat ry:ltä saamiinsa tietoihin.

Spotifyn 2010-luvun kuunnelluimpien kahta ensimmäistä sijaa pitää JVG kappaleillaan Tarkenee ja Hehkuu. Samainen duo yllättää myös sillä, että sen Ikuinen vappu löytyy listan sijalta kuusi, jättäen taakseen esimerkiksi viisi vuotta aiemmin julkaistun Haloo Helsingin! Beibin. Duon toinen osapuoli VilleGalle vierailee myös listan viidenneltä sijalta löytyvältä Antti Tuiskun kappaleella.

Spotifyn kuunnelluin kymmenikkö näyttää tältä:

1. JVG – Tarkenee (2015)
2. JVG – Hehkuu (2016)
3. Reino Nordin – Antaudun (2017)
4. Evelina, Mikael Gabriel – Honey (2015)
5. Antti Tuisku, VilleGalle – Keinutaan (2015)
6. JVG – Ikuinen vappu (2019)
7. Pyhmiys – Jättiläinen (2018)
8. Petri Nygård – Pannaan Suomi kuntoon (2016)
9. Teflon Brothers – Hubba bubba (2016)
10. Haloo Helsinki! – Beibi (2014)

Radiosoiton osalta lista on täysin toinen, eikä JVG:ltä ei löydy ainuttakaan kappaletta kymmenen soitetuimman radiokappaleen joukosta. Radiosoittolista onkin tyylilajeiltaan monimuotoisempi; listalle on popin ja räpin lisäksi päässyt enemmän myös rockia.

Listan ykkössijaa pitää Sanni kappaleellaan 2080-luvulla. Artisti kommentoi listan kärkeen pääsyä tänään Instagramissaan seuraavasti.

”2080-luvulla on vuosikymmenen soitetuin radiobiisi! Kun sain Hank Solon viestin aamulla aiheesta ni itkuhan siinä tuli aamukahvia juodessa. Niin iso juttu. Mä muistan et biisin syntyaikoihin olin aika down. Istuin keskellä mun sekasta kämppää ja mietin et tästäkö mun pitäis nyt sit repiä jotain kirjotettavaa. Sit mietin et mitä jos vaan kirjotan asioista joita mun elämässä oikeesti oli. Ilman mitään kikkailua. Netflixeineen päivineen. Tehtiin sillon LELU-levyä studiolla päivät pitkät ja yhtenä aamuna sit heitin Henkalle et mul ois tällanen 2080-luvulla -idea. Sinä päivänä tää biisi syntyi. Kiitos kun otitte sen vastaan niin kauniisti. ”

2010-luvun soitetuimpien radiokappaleiden listan näet kokonaisuudessaan alta.

1. Sanni – 2080-luvulla (2015)
2. Jari Sillanpää – Sinä ansaitset kultaa (2014)
3. Jukka Poika – Kylmästä lämpimään (2010)
4. Jenni Vartiainen – Missä muruseni on (2010)
5. J. Karjalainen – Mennyt mies (2012)
6. Haloo Helsinki! – Kuussa tuulee (2014)
7. Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani – Autiosaari (2016)
8. Jonne Aaron – Yksin (2014)
9. Kaija Koo – Supernaiset (2014)
10. Apulanta – Valot pimeyksien reunoilla (2015)

Siinä missä Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden julkaisuvuodet sijoittuvat 2010-luvun loppuvuosille, on eniten myytyjen kappaleiden suhteen tilanne luonnollisesti päinvastainen.

Myydyin kappale on Suomen jääkiekon maailmanmestaruuden tunnuskappaleeksi noussut Pojun Poika (saunoo) (2011), toisena Jukka Pojan Silkkii (2011), kolmantena Cheekin Timantit on ikuisia (2013) ja neljäntenä Robinin Frontside Ollie (2012).

Kymmenen myydyimmän joukosta JVG:n ja Raappanan Kran Turismo (2012) on sijalla 9.  Tämän lisäksi VilleGalle vierailee listan 10. sijalta löytyvältä Sini Sabotagen Levikset repee -kappaleella.

View this post on Instagram

2080-luvulla on vuosikymmenen soitetuin radiobiisi! Kun sain @hanksolomusic viestin aamulla aiheesta ni itkuhan siinä tuli aamukahvia juodessa. Niin iso juttu.🙏🏼 Mä muistan et biisin syntyaikoihin olin aika down. Istuin keskellä mun sekasta kämppää ja mietin et tästäkö mun pitäis nyt sit repiä jotain kirjotettavaa. Sit mietin et mitä jos vaan kirjotan asioista joita mun elämässä oikeesti oli. Ilman mitään kikkailua. Netflixeineen päivineen. Tehtiin sillon LELU-levyä studiolla päivät pitkät ja yhtenä aamuna sit heitin Henkalle et mul ois tällanen 2080-luvulla -idea. Sinä päivänä tää biisi syntyi. Kiitos kun otitte sen vastaan niin kauniisti.❤️ #2080luvulla

A post shared by SANNI (@sannivirallinen) on