HS: Suuri barcelonalainen musiikkifestivaali ilmoitti päässeensä tavoitteeseensa – puolet esiintyjistä naisia

Festivaalilla esiintyy esimerkiksi Solange.

03.06.2019

Parhaillaan Barcelonassa käynnissä oleva musiikkifestivaali Primavera Sound ilmoitti päässeensä tavoitteeseen siinä, että miehiä ja naisia on esiintyjissä yhtä paljon. Festivaali laskee ”naisyhtyeiksi” myös yhtyeet, joiden jäsenistössä voi olla miehiä, mutta joiden keulakuvana on nainen. Festivaaleilla esiintyvät esimerkiksi Robyn, Miley Cyrus sekä Solange.

Festivaalin viestintäpäällikkö Marta Pallarès Olivares myönsi, että tasaisen sukupuolijakauman saavuttaminen ei ole yhtä helppoa kaikilla festivaaleilla. Esimerkiksi metallimusiikkifestivaaleja helpompaa se on sellaisilla Primaveran kaltaisilla festivaaleilla, joissa esiintyy useita eri musiikkityylejä edustavia artisteja.

Sukupuolten epätasainen jakauma festivaalien esiintyjistössä on ollut esillä laajemminkin viime aikoina. Arvioiden mukaan Suomessa suhdeluku on musertava 20-80 miesten hyväksi ja sama jako on nähtävissä festivaaliesiintyjissä myös Britanniassa.

Musiikkisäätiö PRS Foundationin julkistaman hankkeen mukaan sukupuolijakauma pitäisi saada tasattua suurilla musiikkifestivaaleilla vuoteen 2022 mennessä.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Lisää luettavaa